Életmód

7 tipp a kalóriaszegény Szilveszterhez

Eddig oké: a karácsonyi vacsorát megúsztad különösebb hízás nélkül. Ha az új évbe is úgy akarsz átlépni, hogy ne kelljen aggódnod a vonalaid miatt, próbáld ki tippjeinket.

Ne érkezz éhesen! A nap folyamán egyél tápláló reggelit, ebédet és vacsorát. Így nem az lesz az első dolgod, hogy rávesd magad a svédasztalra.

Ne csevegj a svédasztal mellett! Bár az emberek gyakran a kaja körül gyülekeznek egy bulin, igyekezz inkább a helyszín egy kísértésmentesebb pontján beszélgetni.

Hozz te is valami finomságot! Válassz olyat, amit lelkiismeret-furdalás nélkül fogsz kóstolgatni.

Válassz kis tányért, és egyél lassan! Így kevesebbet fogsz enni, mintha egy óriási tálat pakolnál tele.

Vegyél fel szűk ruhát! Lehet, hogy furcsán hangzik, de a szűk ruha az étvágyadat is kordában tartja: amikor feszülni kezd deréktájon, vissza fogod fogni magad.

Óvatosan az alkohollal! Az alkohol gyakran több kalóriát tartalmaz, mint a zsíros ételek. Korlátozd a fogyasztást egy pohár száraz borra vagy pezsgőre, és igyál helyette ásványvizet vagy limonádét. Így a másnapossággal sem kell majd megküzdened.

Legyél sznob! Csak azokba az ételekbe kóstolj bele, amelyeket igazán szereted, és amelyek elég különlegesek ahhoz, hogy egy ünnep estéjén fogyaszd őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top