Életmód

Új évi fogyókúra önsanyargatás nélkül – 5 betartható tipp

Biztosan te is megfogadtad már, hogy az új évben elkezdesz sportolni, és leadsz pár kilót. De mire is vársz, ha fogyni szeretnél? Tippjeinkkel garantált a siker, és ígérjük, hogy sanyargatnod sem kell magad!

Te is tettél újévi fogadalmat? Akkor nézd meg videónkat! »

1. tipp: kezdd el azonnal!

Csak semmi halogatás, semmi utolsó alkalom, nincs utolsó falat csoki vagy utolsó szelet sütemény.

Újévi fogyókúra önsanyargatás nélkül - 5 betartható tipp

2. tipp: ha úgy érzed, már jóllaktál, ne egyél többet!

Az egyik legnagyobb hiba, amelyet elkövethetsz, hogy minden alkalommal az utolsó falatig mindent eltüntetsz a tányérodról. De miért is tesszük ezt? Mert a maradék a szemétben landol? Vigyázat, ezzel pluszkilókat szerezhetsz, amelyektől aztán egy örökkévalóságig tart megszabadulni. Ha jóllaktál, akkor jóllaktál – akkor is, ha nagyon ízlik az étel. A szemetes nem hízik, te azonban igen!

3. tipp: mindent a maga idejében!

– Reggelizz bőségesen, bármit ehetsz, amit csak kívánsz. Semmiről sem kell lemondanod, viszont tisztában kell lenned azzal, hogy az édes reggeliket (cukor, lekvár, Nutella) nehezebb lesz ledolgoznod, ráadásul ezek rövid időn belül farkaséhséget okoznak.

– Az ebéd is lehet teljes értékű étkezés. A legjobb, ha te magad főzöl, kombináld a burgonyát, tésztát vagy rizst zöldségekkel és hússal! Minél kevesebb zsírt tartalmaz az étel, annál jobb.

Újévi fogyókúra önsanyargatás nélkül - 5 betartható tipp

– És itt jön a legfontosabb szabály: este már semmi szénhidrát, azaz se kenyér, se cukor, se müzli. Egy saját készítésű dzadzíki vagy egy friss fűszernövényekkel ízesített körözött remek vacsora lehet. Készíts mellé zöldségeket, esetleg sovány húst, halat.  

4. tipp: igyál sok folyadékot!

Szervezetednek vízre van szüksége a működéshez. Igyál naponta legalább két liter vizet! Felejtsd el az édes üdítőket és a „light” termékeket is, hiszen ezek is hozzájárulnak az elhízáshoz.

Újévi fogyókúra önsanyargatás nélkül - 5 betartható tipp

 

5. tipp: sport, sport, sport

Még mindig a mozgás a fogyás legegyszerűbb és leghatásosabb módja. Lehet sport nélkül is fogyni, de a súly megtartása már nem fog menni nélküle. Fitneszprogramodnak két részből kell állnia: izomépítés és erőnléti edzés. Az izomépítés során a szervezetednek lehetősége van tartósan kalóriát égetni, az állóképességed edzésekor pedig szép lassan eltűnnek az utálatos zsírpárnácskák. Sportolj legalább heti három alkalommal, és az erőnléti edzésed mindig tartson húsz percnél tovább! Keress magadnak olyan sportot, amely örömet szerez. Bátran próbálj ki extrém sportokat is: hegymászás, gokart, rafting vagy ejtőernyőzés!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top