Életmód

3 egészséges fogadalom 2010-re

Jól akarod érezni magad 2010-ben? Tegyél olyan fogadalmakat, amelyeket könnyű betartani, de nagyon jót tesznek az egészségednek!

1. Nevess nagyot! A kutatások szerint a nevetés valóban a legjobb gyógyszer: egy kiadós kacagás akár 45 percre is ellazíthatja az izmokat, serkenti az immunrendszert, így véd a fertőző betegségektől, sőt a fájdalmakat is csillapítja, mivel endorfin termelésére serkenti a testet.

2. Szeretkezz az egészségért! Az orvos is ezt írná fel: a szex kiváló kalóriaégető, csökkenti a stresszt, jobb munkára ösztönzi az immunrendszert, növeli az önbizalmat, sőt, még kardioedzésnek is beválik.

3. Légy jó barát! Ha hosszú és boldog életre vágysz, a legjobb fogadalom, ha igyekszel jó baráttá válni: a stabil baráti kör motivál, valamint biztonságos, meleg fészek, ahol szeretetet és kedvességet adsz és kapsz. Ezek pedig mind az egészség alapvető összetevői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top