Életmód

Véd a baktériumoktól és csökkenti a koleszterinszintet, mi az?

A magyar konyha egyik méltatlanul elhanyagolt, egészséges alapanyaga a póréhagyma. Számos ponton tesz jót a szervezetünknek, ezért érdemes közelebbről is megismerkedni vele.

A többi hagymaféleséghez hasonlóan a póréhagyma is baktérium- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik: mivel a belekben gátolja a baktériumok és gombák szaporodását, az egészséges bélflóra megőrzését is segíti – ugye nem is kell mondani, mennyit segít ez a szervezet ellenálló képességének?

Csökkenti a vérben a káros koleszterin, és növeli a jó koleszterin szintjét, nyersen az emésztést is serkenti, sőt, egyes kutatások szerint a petefészekrák kockázatát is visszafogja.

Sok A-, B6-, E-, K-  és C-vitamint tartalmaz, de sok benne a mangán, a vas és a magnézium is, valamint a fokhagyma gyógyhatását adó allicinből is található benne egy kevés. Összetételénél fogva képes a vércukorszint stabilizálására. A népi gyógyászat vízhajtóként, és hatásos köptetőként tartja számon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top