1. Hajts az ízre! A fogyókúrás étel nem egyenlő az íztelennel: használd bőségesen a friss zöldfűszereket, az egzotikus ízesítőket, vagy a citrusokat – észre sem fogod venni, hogy fogyasztó ételt eszel.
2. Gondolkozz, és élvezd az ételt! Mielőtt levennél az áruház polcáról egy élelmiszert, vagy megrendelnél egy fogást az étteremben, gondolkodj: ne azt válaszd, amit a szokás diktál, hanem mérd fel, milyen tápanyagokat és hány kalóriát tartalmaz. Légy biztos benne, hogy amit választottál, finom – nyugodtan légy egy kicsit sznob!
3. Tartsd kordában az adagokat! A kalóriabevitel csökkentésének legegyszerűbb módja nem az, ha megtiltod magadnak bizonyos ételek fogyasztását, hanem az, ha mérsékeled az adagok méretét. És nem kell mindent megenni, ami a tányérodra került!
4. Használd a jó zsírokat! Nem minden zsiradék rossz: a telítetlen zsírsavakat tartalmazó növényi olajok például jót tesznek a szervezetednek, ha mértékletesen használod őket (a visszafogottságra a kalóriatartalmuk miatt van szükség). Az állati zsiradékokat viszont jobb, ha kerülöd.
5. Válaszd a finomítatlant! Különösen, ha gabonáról van szó: edd a barna rizst a fehér helyett, a teljes kiőrlésű tésztát a finomított lisztből készült helyett. Több benne a rost, a B-vitamin, a magnézium, a cink, és még számos tápanyag.