Életmód

4 csodatevő trükk feszültség ellen

Eleged van mindenből? Túl nagy a nyomás? Próbáld ki ezt a négy trükköt, és egy-két nap múlva más színben fogod látni a világot.

Bókolj: minél több baráti kapcsolattal büszkélkedhetsz, annál jobban bírod a stresszt. Ne fukarkodj az elismeréssel, hiszen ez az alapja a pozitív emberi kapcsolatoknak: kezdd mindjárt a kollégáiddal, hogy jobb legyen a munkahelyi légkör!

Legyen a hétfő a hét legjobb napja: ha már előre félsz a hétfőtől, nevezd ki „bulinapnak”. Tervezz be egy gyors ebédet egy rég látott barátnőddel, vagy tedd ilyenkorra az alig várt jógaórát. Így nem fog nehezedre esni a hétkezdés.

Késs negyedórát: mármint otthonról, munka után. Az így „megnyert” időben pedig sétálj egyet, hallgass zenét, vagy igyál meg egy forró csokit. Hidd el, ez nem elvesztegetett idő!

Írd fel, mi aggaszt! Ha nem tudsz aludni az idegességtől, jó szolgálatot tehet az ágyad mellé készített jegyzettömb. Írd fel rá, mi aggaszt, és fogadd meg, hogy másnap 11 előtt nem fogsz emiatt idegeskedni. Mire eljön a kitűzött időpont másként fogod látni az egészet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top