Életmód

4 szuper étel, amiről nem gondolnád, hogy fogyaszt

Egyél, hogy fogyj: ez nem vicc, hiszen ha a megfelelő ételeket fogyasztod, nemcsak jóllaksz, hanem ahhoz is hozzájárulsz, hogy a derékbőséged visszatérjen az általad is elfogadható tartományba. Lássuk, mi kerüljön gyakran a tányérodra - ugye nem is gondoltad volna, hogy ezek is segíthetnek?

Marhasült: a vörös húsokat a diéta ellenségeiként szokás számon tartani, pedig a marhahús kiváló sovány fehérjeforrás. A benne levő fehérjék abban is segítenek, hogy az izomtömeged a fogyókúra közben is megmaradjon.

Tojás: a tojás szintén kezdi elveszíteni korábbi rossz hírét. Egyes vizsgálatok szerint ugyanis reggelire fogyasztva kifejezetten segíti a fogyást. Fehérjetartalma ugyanis eltelít, így a nap további részében kevesebbet eszel.

Lencse: a lencse a legkiválóbb hasfogyasztó szer. Nagyon gazdag fehérjében és vízoldékony rostokban, így segít stabilizálni a vércukorszintet. Megakadályozza a vércukorszint, és így az inzulintermelés kiugrásait, amely hastáji zsírraktározásra buzdítja a szervezetet.

Chili: a csípős chilipaprika hatóanyaga, a kapszaicin hatására az anyagcseréd étkezés után még 20 percig nagyobb fordulatszámra kapcsol. Ráadásul az erős ételt nem is tudjuk oda sem figyelve, gyorsan letolni, muszáj lassan, meggondoltan eszegetni. Ez időt ad a szervezetnek, hogy leadja a „megtelt” jelzést, tehát nem fogsz a kelleténél többet enni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top