Életmód

7 lépés, hogy sikeres legyen a fogyókúrád

Biztosítsd a sikert már a kezdeteknél: a hosszú távon is eredményes fogyókúra ezzel a hét lépéssel kezdődik.

1. Vegyél egy mérleget: először is tudnod kell, honnan indulsz, majd hetente (nem naponta!) követned kell a haladást. A reális cél: heti fél-egy kiló fogyás.

2. Pucold ki a kamrát: vagyis tüntesd el a kísértést, mert lesznek olyan esték, amikor fáradtan és éhesen nem leszel már olyan elszánt, mint most. A nagy csomagban árult rágcsálnivalókat oszd apró, körülbelül 100 kalóriás adagokra.

3. Jegyezd fel, mit eszel: igen, mindent, még az apró falatokat is. Nem kell senkinek megmutatnod, úgyhogy nyugodtan lehetsz őszinte. Próbáld kiszámolni az egyes ételek kalóriatartalmát is.

4. Mondd el mindenkinek: és ne hagyj kétséget afelől, hogy fontos számodra a fogyás, valamint hogy nagyra értékelnéd a támogatásukat. Még jobb, ha egy társat is találsz a fogyókúrához.

5. Egyél többször keveset: természetes, hogy amíg át nem áll a szervezeted a kisebb adagokra, éhes vagy. Ám az a diéta, amelyben állandóan ezt érzed, valószínűleg nem fog beválni. A legjobb naponta ötször-hatszor kis adagokat fogyasztani.

6. Kényeztesd magad néha: az állandó megvonást egyszer megunod, és jók az esélyei, hogy alaposan belaksz majd a „tiltott” ételekből. A legjobb, ha naponta egyszer, vagy hetente néhányszor engedélyezed magadnak a kedvenc csemegéidet.

7. Mozogj: a rendszeres mozgás nemcsak elégeti a felesleges kalóriákat, hanem az anyagcserédet is magasabb fokozatba kapcsolja. Vegyél egy lépésszámlálót, és törekedj napi 10 000 lépés megtételére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top