Életmód

8 lecke az állatoktól – Tanulj tőlük!

A kutyád vagy a macskád nemcsak a szeretetével segíthet kiegyensúlyozottabbá válni: ha nyitott szemmel figyeled a viselkedését, sokat tanulhatsz tőle!

Élj a mának: Az állatok nem bánkódnak a múlton, és nem aggódnak a jövő miatt. Ha te is képes vagy a pillanatnak élni, sokkal gazdagabb lesz az életed!

Mozgás, fegyelem és szeretet: erre van szüksége egy állatnak ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet éljen. És az embernek is épp erre van szüksége…

Bízz az ösztöneidben: az állatok nem a szavakra figyelnek, viszont ösztönösen ráéreznek, mi rejtőzik a felszín alatt. Ne hagyd, hogy a civilizáció miatt elvesszenek ezek a képességeid, figyelj jobban a gesztusokra, az energiára, a megérzésekre.

Légy egyértelmű: a kedvencednek egyértelmű utasításokon keresztül, következetesen tudod megtanítani, mit szabad, és mit nem. Az emberi kapcsolatokban sem megy ez másként: légy udvarias, de egyértelmű, és ne engedj az elveidből.

Tanulj meg hallgatni: hallgasd figyelmesen azokat, akik közel állnak hozzád, de ne akard megoldani az életüket, és ne is vedd a saját válladra a problémáikat.

Ne tarts haragot: ha összetűzésbe kerülsz a kutyáddal, megoldjátok a kérdést, aztán továbbléptek, ahelyett, hogy napokig őrizgetnétek a sértődést. Miért ne lehetne ez ugyanígy az emberi kapcsolataidban is?

Találj egy célt: ha egy háziállat unatkozik az az agresszív viselkedéstől a lakás lerombolásáig sokféle problémát okozhat. Az embernek ugyanígy veleszületett igénye van rá, hogy értelmes tevékenységgel töltse az idejét: találj egy hobbit, amit szívesen csinálsz, kezdj sportolni, olvass, csak a tétlenségnek ne add át magad.

Ünnepelj minden napot: a kutyádnak minden nap Karácsony, minden séta ok a kitörő örömre, és minden étel a legfinomabb fogás. Próbálj te is így élni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top