Életmód

3 fitt-mítosz: rombold le őket!

Számos félreértés és rossz értelemben vett közhely állhat az utadba, ha elhatározod, hogy sportolni fogsz. Romboljuk le együtt az akadályokat!

Mítosz: A felülések megszabadítanak az úszógumitól.

Valóság: Sajnos a valóban hatékony helyi fogyasztó gyakorlatokat még nem találták fel. A felülésektől valóban szépen megerősödnek a hasizmaid – csak sajnos nem fognak látszani a felettük levő zsírrétegtől. A megoldás: végezz zsírégető mozgást (bármi megteszi, amitől megizzadsz, úszás, séta, kerékpározás vagy aerobik), és diétázz, ezek mellett már hatásosak a felülések.

Mítosz: Az igazi férfi nem jógázik

Valóság: Aki csak és kizárólag a súlyzós edzést tekinti férfiasnak, előbb-utóbb jó eséllyel fog beleunni az egészbe, míg az előítéletektől mentes férfiak testét és lelkét is rendbe teszi a jóga. És csak van valami oka annak is, hogy a híres indiai jógik általában férfiak…

Mítosz: Heti egy, hétvégi edzés is formában tart.

Valóság: Hetente egyszer, hétvégén keményen edzeni jó ötletnek tűnhet az elfoglalt emberek szemében. Pedig ha ekkor akarod behozni az egész heti lemaradást, csak a sérülés veszélyének teszed ki magad. Jobban jársz hetente három-négy alkalommal végzett rövid, 30 perces edzésekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top