Életmód

3 tipp, hogy csökkentsd az étvágyadat

Előfordul, hogy nem gondolod végig, miből mennyit kellene enned? Segítünk, hogy ez ne így legyen!

Legyen egészséges a nasi!

Ne tegyél az asztalra zsíros, kalóriadús, szénhidrátban gazdag rágcsálnivalókat – így biztosan nem is nyúlsz majd értük beszélgetés közben. Ha vendégeket vársz, legyen a rágcsálnivaló inkább zöldség, gyümölcs, vagy saláta. A szakértők szerint ez az egyszerű lépés akár 15-20 százalékkal is csökkentheti a vendégségben elfogyasztott kalóriák számát.

Ne szedd le azonnal az asztalt!

Egy kísérletben a résztvevők 30 százalékkal több sült csirkeszárnyat ettek meg, amikor a csontokat azonnal eltakarították az asztalról, mint akkor, amikor a „bizonyíték” ott halmozódott előttük. Ha enni kezdesz, ne siess a takarítással: a megmaradó muffinpapírok és egyéb maradékok ráébresztenek, mennyit is eszel valójában.

A bor legyen a desszert!

Ha megiszol egy pohár bort vagy sört a vacsorához, tartogasd az étkezés végére, az alkohol ugyanis az evés terén is oldja a gátlásokat. Tálalj desszertként egy tányér gyümölcsöt egy pohár minőségi borral – így kiegyenlíted az alkoholban rejlő kalóriákat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top