nlc.hu
Életmód
5 egyperces tipp, hogy fogyj egy kicsit

5 egyperces tipp, hogy fogyj egy kicsit

Akár egyetlen perc is elég ahhoz, hogy sokat tegyél a fogyásért. Íme a tippjeink!

1. Csapd be az ízlelőbimbókat: egy mentolos cukorka elszopogatása azonnal megszünteti az édesség iránti heves vágyat.

2. 10 gyakorlat 1 fagyi: mielőtt kinyitnád a fagyis dobozt, vagy felbontanád a csokit, csinálj meg 10 felülést vagy guggolást. Ez újra kapcsolatba hoz a testeddel és a céljaiddal.

3. Egyél valami súlyosat: az ételnek nemcsak a kalóriatartalma, hanem a súlya is segít a jóllakásban. Az ideális élelmiszer sokat nyom a mérlegen, de keveset a kalóriaszámlálásnál: ilyen például a narancs, a dinnye, a banán vagy a brokkoli.

4. Itasd fel a zsiradékot: ha pizzát rendelsz, itasd fel a zsiradékot egy szalvétával a felületéről. Két szelet pizzáról akár 40 kalóriányi zsiradékot is leszedhetsz ezzel a módszerrel.

5. Egyél tartalmas levest: egy kutatás résztvevői közül azok, akik nagy zöldségdarabokat tartalmazó levest fogyasztottak, átlagosan 20 százalékkal kevesebbet ettek, mégis jóllakottabbnak vallották magukat, mint azok, akik ugyanazt a levest krémlevesként, pürésítve fogyasztották el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top