1. Vegyél zsengét!
Jó néhány olyan zöldség van, amelynek íze karakteresebbé válik, ahogy a növény nő, öregszik – a zsenge, fiatal zöldségek viszont frissek, ízletesek, még a megrögzött zöldséggyűlölők ízlését is kielégítik. Próbáld ki a zsenge articsókát, borsót, répát, kelbimbót – nemcsak az ízük kellemesebb, hanem puhábbak is, kevesebb ideig kell őket főzni, párolni.
2. Olajozd meg!
Ne félj az olajtól – persze nem kell eláztatnod a zöldségeket vele, de egy kiskanál olívaolaj, amellett, hogy kihozza az ízüket, még a szívednek is jót tesz. Ahogy az olaj összeérik a zöldfűszerekkel, hihetetlenül finom fogást varázsol a korábban kötelességből elrágcsált zöldségekből, ráadásul a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is segíti.
3. Mártogass!
Ha egy kis rágcsálnivalóra vágysz, jussanak eszedbe a nyers zöldségek: mártogasd őket hummuszba (csicseriborsó-pürébe), vagy a kedvenc zsírszegény salátaöntetedbe. Büntetlenül eheted őket, akár a tévé előtt is!
4. Tegyél rá egy kis sajtot!
Egy kevés sajtmártás ízletessé, és laktatóvá teszi a brokkolit és a karfiolt. De a zöldbabra, a spenótra, a káposztára is reszelhetsz egy kis sajtot: ne csak a hagyományos trappistában gondolkodj, próbáld ki a parmezánt, a fetát vagy a krémsajtot.