nlc.hu
Életmód
5 rossz szokás, amellyel ideje lenne szakítanod

5 rossz szokás, amellyel ideje lenne szakítanod

A rossz étkezési szokásokat könnyű felvenni, de nagyon nehéz elhagyni - különösen, ha gyerekkorod óta minden nap gyakorlod őket. Segítünk, hogy szenvedés nélkül szabadulj meg tőlük!

Túl gyorsan eszel: Húzd be a féket, mert ha rohanvást tömöd magadba az ebédet vagy a vacsorát, sokkal több kalóriát fogyasztasz el, mint ha lassan ennél. Kiváló módszer a lassításra, ha minden falatot legalább 15-20-szor megrágsz, és pár másodperc szünetet tartasz a következő harapás előtt.

A tévé vagy a számítógép előtt eszel: Több kutatás is igazolta, hogy ha nem az előtted levő ételre figyelsz, akár 30-50 százalékkal is többet eszel. Figyelj oda az adagokra, és kapcsolj ki mindent ebéd- és vacsoraidőben.

A stressz vagy az unalom miatt eszel: Bár a szénhidrátdús nassolnivalók valóban beindítják a szervezeted szerotoninermelését, a vércukorszint hirtelen emelkedése és visszaesése miatt hamarosan újra éhes leszel. Legközelebb igyekezz megállni a nassolást, és ha sikerül, tegyél bele egy kétszázast egy perselybe. Ahogy gyarapszik a vagyonod, egyre tisztábban fogod látni, hogy le lehet győzni ezeket a kísértéseket. Ha pedig elég pénz összegyűlt, megjutalmazhatod magad egy arckezeléssel vagy egy új táskával.

Az utolsó falatig mindent eltüntetsz: ne addig egyél, amíg üres nem lesz a tányérod, hanem addig, amíg el nem múlik az éhséged. Ha étterembe mész, egyél előételt, kóstoló adagot, vagy már az elején csomagoltasd be az étel felét, hogy ne csábítson a tányérodon.

A főétel mindig a hús: Növeld a köret mennyiségét – legyen belőle kétszer annyi a tányérodon, mint a húsból. Készítsd el a zöldségeket a húshoz hasonlóan, grillezd, pácold őket, így nem kell lemondanod a megszokott ízekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top