Életmód

3 nassolnivaló, ami garantáltan nem hízlal!

Megkívántál valami nassolnivalót, de aggódsz a súlyod miatt? Semmi okod rá - persze, csak akkor, ha a súlyodra is ügyelő rágcsálnivalókat választod! Íme három közülük!

Alma, kísérettel: egy 2003-as brazil kutatás szerint napi három alma képes kordában tartani a hízást, és segíti a fogyást. Persze ezt a finom gyümölcsöt is meg lehet unni, de ha van öt perced és egy éles késed, máris változatosabb teheted: vágd szeletekre az almát, és keverd össze durvára vágott dióval, valamint egy-két kávéskanál mézzel.

Medvecukor: egy olasz vizsgálat szerint a medvecukor két szinten is segíti a fogyókúrát: egyfelől képes blokkolni egy, a zsírfelhalmozódásban szerepet játszó enzim működését, másfelől viszont egyszerűen csökkenti az étvágyat. Ráadásul egy kis darab medvecukrot elrágcsálni sokkal tovább tart, mint egy zacskó drazsét felhabzsolni.

Rágógumi: akkor segít, ha nem vagy kifejezetten éhes, csak szó szerint rágcsálni vágysz. Egyszer még azt is megmérték a kutatók, hogy a rágcsálás óránként 11 kalóriát éget – ez persze nem sok, de a számítások szerint ha naponta egy órát rágózással töltesz, egy év alatt ez a plusz kalóriaveszteség közel fél kiló fogyást jelent. És akkor még nem számolták bele azoknak a meg nem evett nasiknak a kalóriatartalmát, amelyeket épp a rágóval helyettesítesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top