Fejes káposzta: rengeteg kalciumot tartalmaz, így a tejterméket nem fogyasztóknak érdemes gyakran a tányérjukra tenni, mivel segít a csontok épségének megőrzésében.
Kelkáposzta: antibakteriális hatásáról ismert, levét a gyomor gyulladásos betegségeinek kezelésére használják.
Vöröskáposzta: az összes káposztaféle közül ennek a legnagyobb a víztartalma, súlyának 92,3 százaléka víz. Likopinban, az ereket védő antioxidánsban is gazdag.
Karfiol: nyugtató, relaxáló hatású bromidot tartalmaz, folát-tartalma pedig a fehérvérsejtek és a szervezetet védő antitestek termelésében játszik szerepet.
Brokkoli: az egyik legjobb rákmegelőző hatású zöldség, különösen a mellrák kivédésében hasznos.
Kelbimbó: jelentős mennyiségben tartalmaz béta-karotint és C-vitamint, amelyek többek között a ráncok megelőzéséhez járulnak hozzá.