1. Olvasd ki az étlapot: ne ragadj le az első oldalon – mérd fel, mi a választék, és próbáld megbecsülni az ételek kalóriatartalmát.
2. Rendelj elsőnek: így nem jelent majd kísértést, amit a társaság többi tagja választ.
3. Gondolkodj kicsiben: rendelj kis adagot, vagy „kóstoló” adagot ahelyett, hogy nagy adag elő- vagy főételt kérnél.
4. Oszd meg, és uralkodj: ha túl nagy az adag, felezd meg az egyik barátoddal. Ha senki nem akar felezni, tedd félre az egyik részét, és később csomagoltasd be.
5. Az öntet legyen a tányér szélén: sok étteremben kalóriadús, zsíros szószokkal, öntetekkel találkozhatsz. Kérd az öntetet a tányér szélére, így te határozhatod meg, mennyit fogyasztasz belőle, viszont nem kell teljesen lemondanod róla.
6. A tudás hatalom: kérdezz rá a hozzávalókra, és kérd, hogy az ételeket az ésszerű határokon belül a te ízlésed szerint készítsék el (például nyugodtan kérj salátát köretként a sült krumpli helyett, de azt azért ne várd el, hogy a vendéglő teljesen átalakítsa a receptjeit). Légy udvarias, de ne hagyd, hogy a pincér kitérjen a kérdéseid elől – elvégre te vagy a fizető vendég!