Életmód

3 ok, amiért fontos a semmittevés!

Rosszul érzed magad, ha pihensz? Pedig a semmittevés nagyon fontos: nemcsak pihensz ilyenkor, hanem fel is dolgozod, ami korábban történt veled. Megmutatjuk, hogyan hozd ki belőle a legtöbbet!

Űzd el a bűntudatot! Arra neveltek minket, hogy csak az fontos igazán, aki állandóan elfoglalt – ám ha megnézed  a történelmet, ez nem mindig, és mindenki esetében volt így. A legnagyobb költők és írók általában időt szántak a semmittevésre és álmodozásra – épp így születtek a legzseniálisabb műveik!

Nézd a felhőket! Ez a legegyszerűbb  módszer arra, hogy kiűzd az agyadból az egymást kergető gondolatokat. Nyugodtan bámuld őket egy jó negyedóráig, és próbáld kitalálni, milyen alakzatokat formáznak.

Sétálj cél nélkül! Nem kell mindig rohanni valahová, időnként engedd meg magadnak azt a luxust, hogy cél nélkül csavarogsz, és azon a sarkon fordulsz be, ahol épp kedved tartja. Próbáld szándékosan lelassítani a lépteidet – na jó, néhány kirakatot is megnézhetsz közben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top