Életmód

Narancsveszély: A túlzásba vitt sport visszaüt!

Itt a tavasz, vesszen a narancsbőr: alapos és kitartó munkával megszabadulhatsz a kellemetlen cellulitisztől, mire bikinit kell/lehet húzni. De nem árt ugyanakkor az óvatosság sem!

A hosszú téli éjszakák és a rövid nappalok hatása nem maradt el, ugye? Itt egy kis hurka, ott meg narancsbőr fittyen. Mielőtt a Dunába vagy más öngyilkolásra alkalmas vízbe vetnéd magad, állj, van segítség. Nem is kell túl nagy áldozatot hozni, a most divatos szupermini szoknyák érdekében.

[másolat] - 5 tipp narancsbőr ellen: amikor már a sport sem segít...

Borbényi Erika, a Napsugár Életház orvosa és életmód tanácsadója szerint erre a problémára nem az a megoldás, ha kevesebbet eszel, hanem az, ha megtanulsz helyesen táplálkozni. Gyümölcsöt, zöldséget bátran lehet enni, míg a túlzott zsír-és cukorfogyasztást kerülni kel. A legfontosabb: igyál meg naponta legalább 2 liter ásványvizet! A víz átmossa a szervezetedet, így a narancsbőr kialakulását okozó méreganyagok is távoznak. Kávé helyett válaszd inkább a zöld teát, amely nem okoz elsavasodást, méregtelenítő hatása viszont közismert. Fogyassz teljes kiőrlésű kenyeret és egyél sok joghurtot, amely elősegíti a megfelelő emésztést.

Fontos a rendszeres sportolás is, de nem szabad túlzásba vinni. Hiszen az izomláz miatt savasodás lép fel, amivel épp az ellenkező eredményt érjük el. Inkább törekedj arra, hogy minden nap legalább egy fél órát mozogj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top