Életmód

Mese vagy valóság? 5 mítosz a szépség világából

Vajon a régi szépségtrükkök és bölcsességek ma is megállják a helyüket, vagy kiderült róluk, hogy a mesék világába tartoznak? Megmutatjuk!

A csokoládétól pattanásos leszel.

Hamis: a csokoládé önmagában nem teszi pattanásossá a bőrt, de az tény, hogy a problémás bőrnek nem használ a tápanyagokban szegény étrend. Épp ezért érdemes visszafogni a csokirohamokat, és inkább értékes élelmiszert fogyasztani.

Az uborkaszelet eltünteti a szem alatti táskákat

Igaz: a szem alatti táskák kialakulása részben a genetikán múlik, de azért te is sok mindent tehetsz a fekete karikák és a puffadt „szatyrok” ellen. Az uborka kiváló háziszer, de bármi jó, ami hideg, és könnyen rá tudod tenni a szem körüli területre. A hideg ugyanis összehúzza a vérereket, ez pedig csökkenti a duzzanatot. A legjobb eredményt akkor éred el, ha a hideg pakolást körülbelül 5 percig hagyod a szemeden.

Napi 8 óra alvás segít a fogyásban

Igaz: a szakértők szerint 8 óra lenne az ideális, de ha ez lehetetlennek hangzik, célozd be legalább a 6 és 8 óra közötti időtartamot. Az alváshiány ugyanis lassítja az anyagcserét, így nem égetsz el annyi kalóriát, amennyit szeretnél.

A gyantázástól és a borotválástól erősebbek lesznek a szőrszálak

Hamis: a közhiedelemmel ellentétben sem a borotválás, sem a gyantázás nem teszi erősebbé a szőrszálakat. Sok ember azért gondolja így, mert a szőrtelenítés után kinövő szálak értelemszerűen rövidek, így vastagabbaknak tűnnek, mint a hosszabb szálak.

Minél többet tisztítod a bőrödet, annál gyorsabban tűnnek el a pattanások

Hamis: a „túltisztítás” egyáltalán nem használ a bőrnek, csak kiszárítja, Ettől viszont a bőr még lelkesebben fogja termelni a zsiradékot – épp ezért elegendő csupán reggel és este tisztítani a bőrödet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top