Életmód

4 apró trükk a fogyáshoz

Ha csak pár kilót kell leadnod, ne gondolkodj szigorú, szinte betarthatatlan diétában. Elég, ha csak néhány apróságot változtatsz az étrendeden és az életmódodon. Próbáld ki ügyes fogyi-tippjeinket!

1. Édesség 24 kalóriával: valami édesre vágysz, de nem akarsz engedni a cukros finomságok csábításának? Egyél egy szem mandulát egy aszalt sárgabarack tetejére – úgy néz ki, mint egy süti, és az íze is olyan. Ráadásul ez a finomság mindössze 24 kalóriát tartalmaz!

2. Fogyis tészta: nem véletlen, hogy az olaszok nem főzik teljesen puhára a tésztát. Minél tovább fő ugyanis, annál jobban lebomlik a benne levő keményítő, és annál magasabb lesz az étel glikémiás indexe. A vércukrod így gyorsan megemelkedik tőle, majd ugyanilyen gyorsan vissza is esik, éhségrohamokat kiváltva. Maradj tehát az „al dente” változatnál, és persze légy mértékletes – ne csak a tésztával, hanem a kalóriadús tésztaszószokkal is.

3. Tojás reggelire: egy amerikai kutatás résztvevői közül azok, akik reggelire két tojást fogyasztottak, 65 százalékkal többet adtak le, mint azok, akik ugyanilyen kalóriatartalmú szendvicset reggeliztek. A magas fehérjetartalmú  tojás okozta teltségérzet ugyanis tovább tart, így ezek a fogyókúrázók a nap további részében sem ettek olyan sokat. Ráadásul a kutatás megállapította, hogy a koleszterinszintjük sem ugrott meg.

4. A zene is segít: ha jól választasz zenét az edzéshez, sokkal tovább bírod – ez derül ki egy új, brit kutatásból. Ha viszont leülsz enni, a legjobb, ha csendben teszed, ugyanis ezt is tovább csinálod, ha szól valami körülötted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top