5 olyan ételt mutatunk, amelyek nemcsak rostban, hanem más hasznos tápanyagokban is gazdagok, így valóságos csodafegyverei a fogyókúrának.
Zöldbab: egyetlen csészényi zöldbabban 4 gramm rost van, valamint a napi C-vitamin szükségleted 30 százaléka.
Édesburgonya: egy alaposan átsütött édesburgonyában (a héjával együtt) 5 gramm rostot találsz, de csak 103 kalóriát. Az édesburgonya egyébként is valóságos tápanyagerőmű: ez az egyetlen darab négyszeresen fedezi a napi A-vitamin szükségletedet, megkaphatod tőle a naponta szükséges C-vitamin mennyiség 37 százalékát, valamint némi káliumot, E-vitamint, magnéziumot, valamint jó adag szemvédő luteint és zeaxantint.
Sütőtök: egy csészényi párolt sütőtök 3 gramm rosttal gazdagít, de a napi A-vitamin szükségleted két és félszerese is benne van, de C-vitamin és kálium is a szervezetedbe kerül vele.
Alma: egy közepes alma rosttartalma 4 gramm, egy nagyobbé 5 is lehet. Némi C-vitamin és kálium is jár vele.
Csicseriborsó: háromnegyed csészényi főtt csicseriborsó akár 8 gramm rostot is adhat a szervezetednek, és sok B6-vitamint, illetve folsavat is tartalmaz.