Reggelire: felezd meg a szokásos zsemlédet, tejeskávé helyett pedig igyál eszpresszót vagy hosszú kávét. A narancslé helyett inkább egyél meg egy egész narancsot.
Ebédre: hagyd ki a sajtot a szendvicsedből, majonéz helyett pedig egy pici mustárral ízesítsd. Krémleves helyett válassz vegyes zöldséglevest, ha pedig hamburgert ennél, legyen a húspogácsa pulykából.
Vacsorára: tejföl helyett használj joghurtot, olaj helyett pedig párold csirkealaplében a húst és a zöldségeket. Ha fasírtot készítesz, a sertéshúst cseréld pulykára.
A desszertnél: hagyd abba az evést, ha eléred a süti szélét – ez ugyanis általában kalóriadúsabb, mivel magába szívja a tepsi kikenésére használt zsiradékot. Fagyi helyett ismerkedj meg a gyümölcssörbettel. Ha mindenáron rágcsálni szeretnél valami sósat, a chips helyett válaszd a ropit vagy a sós perecet.