Életmód

Test és lélek egyensúlya

A tapasztalatok azt mutatják, hogyha lelkileg egyensúlyban vagyunk, akkor többet törődünk magunkkal, és jobban kényeztetjük testünket, mint akkor, amikor kibillenünk lelki harmóniánkból. Ha jól vagyunk, akkor elfogadjuk és szépnek látjuk testünket, és szívesebben ápoljuk és foglalkozunk vele.

Azt hinnénk, mindenki arra törekszik, hogy olyan időtöltést iktasson be programjai közé, amelynek során kellemesen érzi magát, kényezteti testét-lelkét. Megfigyelések azonban azt mutatják, hogy aki nincs jóban saját magával, az megvonja magától ezeket a jutalmazó pillanatokat. Olyan ez tehát, mint az ördögi kör: aki rosszkedvű, még azzal sem segít magán, hogy apró, elérhető kényeztetésekkel ellensúlyozza rossz hangulatát.

Pedig számos példa bizonyítja a mindennapi életből azt, hogy a lelki egyensúly visszaszerezhető a testi egyensúly visszaállításával: az aktív sportolás, a rendszeres testedzés rengeteg pozitív energiát szabadít fel, a rosszkedvünket is képes megjavítani.

Test és lélek egyensúlyaA testmasszázs oldja a lelki feszültségeket is. A szépségápolás bármely formája pedig növeli az önbizalmat és határozottabbá tesz.

A bőrünk a közvetítője szervezetünk épségének, éppen úgy, ahogy lelki harmóniánkról a szemünk árulkodik. Ahogy kinézünk, illetve visszatekintünk magunkra a tükörben, az nagyban befolyásolja aznapi hangulatunkat is.

Ha tetszik, amit látunk, bizonyíthatóan bátrabban viselkedünk a munkahelyünkön és a magánéletünkben egyaránt.

Dr. Almási Kitti azt tanácsolja, ha kedvetlenek vagyunk, kezdjünk el valamit tenni magunkért (pl. szépségápolással), ami aztán pozitívan visszahat szervezetünkre. Ahhoz előbb magunkkal kell szeretettel bánni, hogy mást is erre késztessünk…

További információk!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top