nlc.hu
Életmód
3 étel, amelyet a bőröd is szeret

3 étel, amelyet a bőröd is szeret

Az egészség nemcsak azt jelenti, hogy nehezebben kapod el a betegségeket, hanem azt is, hogy ragyog a bőröd, erős, fényes a hajad, és nem törik le a körmöd. A helyes táplálkozás tehát a szépségednek is jót tesz - próbáld ki például a következő három finomságot.

Dió: tele van alfa-linolénsavval – ez az omega-3 zsírsavak egyike, és a bőrt védő, tápláló nedvesítő réteg egyik alapvető alkotórésze. Mindössze másfél deka dióval gondoskodhatunk a napi szükségletünkről.  A dió ráadásul egyes kutatások szerint melatonint, azaz az alvás szabályozásáért felelős hormonszerű anyagot tartalmaz, a diókedvelők tehát nyugodtabb éjszakákra számíthatnak.

Eper: egy csésze eperben a napi C-vitamin szükségletünknél is többet találunk – ez az erőteljes antioxidáns segíti a bőrünkben a feszesen tartó kollagén termelését. A C-vitamin megvéd a ráncoktól, a bőrgyógyászati vizsgálatok szerint azok, akik keveset fogyasztanak belőle, többször küszködnek a száraz, ráncos bőrrel. Az eper ráadásul a rák megelőzésében is segít, mivel gátolja a rákos sejtek fejlődését: aki sok epret eszik, akár a harmadára is csökkentheti a kockázatot!

Paradicsom: egyél pirosat, hogy ne pirulj – egy kísérletben azok a résztvevők, akik 3 hónapig napi 5 evőkanál likopinban gazdag paradicsompürét fogyasztottak el, közel 25 százalékkal nagyobb természetes védelmet élveztek a napsugárzás káros hatásával szemben. A bőrükben ráadásul sokkal több volt a feszesítő hatású kollagén. Német tudósok szerint ráadásul az antioxidáns hatású a ráncokat is segít megelőzni, sőt, a szívbetegségektől is megóv.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top