Életmód

Szabadulj meg a menstruációs görcsöktől másodpercek alatt

Te is azok közé tartozol, akiket minden hónapban meggyötörnek a menstruációs görcsök? Segítünk elűzni a fájdalmat.

A menstruációs görcsök sok nő életét keserítik meg hónapról hónapra. Ám mint annyi más panaszra, erre is lehet megoldás a mozgás: mutatunk három célirányos gyakorlatot.

1. Feküdj a hátadra egy jógaszőnyegen, vagy takarón, hajlítsd be a lábad. Húzd fel a behajlított lábaidat a mellkasodhoz, és öleld át a karoddal – ne túl szorosan, inkább kényelmesen. Tartsd így öt másodpercig, majd lassan ereszd le a lábad a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg tízszer.

Szabadulj meg a menstruációs görcsöktől másodpercek alatt

2. Állj négykézláb, a két térdedet zárd össze. Lassan ereszd le a csípőd a sarkad irányába, ülj rá a sarkadra, a karodat nyújtsd ki előre. Igyekezz letenni a fejedet a földre, de ha bárhol feszülést és kényelmetlenséget érzel, hagyd abba. Lazíts, csukd be a szemed és tartsd ezt a helyzetet 10-15 másodpercig, majd lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ötször ismételd.

3. Feküdj ismét a hátadra, lassan emeld fel a nyújtott lábad függőlegesig, majd tartsd így pár másodpercig, végül lassan ereszd le. Ne ereszkedj vissza a kiinduló helyzetbe túl gyorsan, és csak addig erőltesd magad, a amíg nem érzel kényelmetlenséget.

A medence táját lazító gyakorlatok enyhítik a görcsöket, de nem szabad túlerőltetned ezt a területet, ezért mindig a kényelem, a jó érzés legyen a célod. Igyál sok vizet, hogy eltűnjön a puffadás, és ha teheted, pihenj le egy melegítőpárnával a hasadon – ez a két trükk is nagyon hasznos lehet a fájdalom ellen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top