Életmód

5 tuti gyógyító étel

Az egészséges táplálkozástól nemcsak a derekad lesz karcsúbb: egyes élelmiszerek tele vannak olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek számos fronton segítik a szervezetedet. Íme az öt legjobb.

1. Védd a bőrödet eperrel: egyetlen csésze ebből a finom tavaszi gyümölcsből a napi C-vitamin szükségleted 160 százalékát tartalmazza. A C-vitamin pedig segíti a bőrt feszesen és puhán tartó kollagén termelődését, szembeszáll az öregítő szabad gyökökkel, és így segít kivédeni a napsugárzás, a stressz és más külső támadások káros hatásait.

2. Szüntesd meg az izomfájdalmakat cseresznyével és meggyel: a cseresznyében és a meggyben található ellaginsav erőteljes gyulladásgátló hatással bír, így hatásosan enyhíti az izmok sajgását. Egyetlen csésze cseresznye, meggy vagy friss meggylé is elég a gyors segítséghez.

3. Javítsd a látásod spenóttal: a spenótban több a béta-karotin, mint a közismerten látásjavító hatású sárgarépában. Heti 3-4 adag spenóttal gondoskodhatsz a tökéletes látásról.

4.  Javítsd a vérkeringésed zabpehellyel: az arginin nevű, keringésjavító hatású aminosavban gazdag zabpehely segít, hogy a tested minden részére eljusson a vér – ettől pedig olyan eredményeket várhatsz, mint az alacsonyabb koleszterinszint, vagy a növekvő libidó!

5. Szabadulj meg a rossz lehelettől fahéjjal: ez a fűszer elpusztítja a nyelven és a száj hátsó részében élő baktériumokat, amelyek a kellemetlen szájszagért felelősek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top