Életmód

4 rossz szokás, amelytől évekkel öregebbnek látszol

Ha egyszer-egyszer nem mosod le a sminked lefekvés előtt, attól valószínűleg nem lesz hosszú távon baja a bőrödnek - de ha ez az eset túl sokszor ismétlődik meg, hamarosan azon kaphatod magad, hogy az arcod nem a valódi korodat tükrözi. Megmutatjuk, miből ne csinálj rendszert.

Arctisztítás nélkül dőlsz az ágyba: az a két perc, amennyit egy alapos arctisztítás igénybe vesz, évekkel tehet fiatalabbá. Ha ugyanis sminkkel és a napi szennyeződésekkel a bőrödön térsz nyugovóra, hamarosan pattanásokkal éa kitágult pórusokkal kell megküzdened. Ha nagyon nincs időd semmire, tarts a fürdőszobában sminklemosó kendőt, ezzel még gyorsabb az arctisztítás.

Nem használsz fényvédő krémet: az UVA-sugarak, amelyek a bőr öregedéséért elsősorban felelősek, nem csak nyáron, hanem egész évben terhelik a bőrödet, sőt, még az üvegen is áthatolnak, vagyis az irodában és az autóban sem vagy biztonságban tőlük. A legjobb, ha a nappali krémed legalább 30-as fényvédő faktort tartalmaz, így nem kell kétféle krémet magadra kenned.

Azonnali hatást vársz a krémektől: a legtöbb hatóanyagnak körülbelül 8 hétre van szüksége, hogy kifejtse a hatását, így nem jó megoldás, ha egyik krémről a másikra váltasz. Egyszerre csak úgy kéthavonta egy arcápolót cserélj le. Vigyázz az erőteljes összetevők halmozásával is: ha nem figyelsz oda a bőröd igényeire, gyulladás, pattanás, gyors ráncosodás lehet az eredmény.

Nem használsz bőrradírt: időnként érdemes megszabadulni az elöregedett hámsejtektől – ez segít a ráncok halványításában. A túlságosan durva arcradírok viszont irritálhatják a bőrt. Válassz lágy, kíméletes radírozó készítményt, például tisztító gyöngyökkel dúsított arclemosót, és ne radírozz hetente egy-két alkalomnál többször.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top