nlc.hu
Életmód
500 ezernél többen veszélyben hamis gyógyszerek miatt!

500 ezernél többen veszélyben hamis gyógyszerek miatt!

Akár halálos veszélyben lehetnek azok, akik hajlamosak nem legális úton-módon beszerezni gyógyszereiket. Nemcsak Magyarországot, de Európát is elárasztják a hamis gyógyszerek.

Évente 77 millió európai fogyasztó kockáztatja életét azzal, hogy a legális gyógyszer-értékesítési csatornákat megkerülve vásárol gyógyhatásúnak remélt készítményeket. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) „Hamisítás Magyarországon” című kutatása szerint Magyarországon a felnőtt lakosság 7 százaléka veszélyeztetett, azaz több mint félmillió ember vásárolna bizonytalan forrásból származó gyógyszert.

500 ezernél többen veszélyben hamis gyógyszerek miatt!
 Az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján elérhető gyógyszeradatbázisban bármilyen készítményre rá lehet keresni, a találatok között megtalálják a készítmény gyártóra, összetevőkre vonatkozó adatait, továbbá a különböző kiszerelések, és adott esetben maga a tabletta szöveges és fényképes ismertetőit.

A reprezentatív kutatás eredményei szerint körülbelül 80 ezer magyar gondolkodás nélkül, bármikor vásárolna illegális forrásból gyógyszert, további közel 500 ezer fogyasztó pedig hajlik arra, hogy éljen az ilyen lehetőséggel. Székely Krisztina, a HENT gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője hangsúlyozta, kevesen tudják, hogy a WHO szakértői szerint minden második illegálisan kínált, online eladott pirula hamisítvány, és mint ilyen, fogyasztása súlyos egészségkárosodást, sőt halált is okozhat.

További információ: www.hamisgyogyszer.hu 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top