Életmód

Soma Mamagésa: Az a végzetes 18 másodperc

18 másodperc – állítólag ennyi idő elég ahhoz, hogy a negatív gondolatok nyomot hagyjanak a testben.

Soma Mamagésa: Az a 18 végzetes másodpercAlapvetően kételkedő ember vagyok, szeretem átvilágítani magamban az adott információt, és erről úgy érzem, hogy igaz. Lehet, hogy nem éppen vagy nem mindig 18 másodperc – bár szimpatizálok ezzel a számmal, amelynek számmisztikai végösszege: 9, ami jelentésében a számsor vége, más esetben lehet egy korszak vége, vagy éppen a felelőtlenül átélt fröcsögések vége…

Ám ha esetleg nem lenne pontos ez az időtartam, a tény akkor is igaz: a negatív gondolatok nyomot hagynak. A következőképpen képzeljük el a folyamatot. Elkezdjük valakire mondani: „Az a szemét, ostoba, jelentéktelen, sunyi kis féreg” (már 5 másodpercnél járunk), „hogy nem szakad le a pofájáról a bőr, van még képe…” (9 szekundum), „…ennek a gerinctelen ribancnak”, stb. Amikor 18 másodpercnél járunk, egy csepp a fröcsögésünkből belecseppen lelkünknek egy láthatatlan kelyhébe, egy Grálba. És a cseppek csak gyűlnek, gyűlnek, és amikor betelik a pohár, formát öltenek, manifesztálódnak.

Az, hogy kinél miként jelennek meg, igen összetett. Benne van az egész ember: múlhat azon, hogy alkatilag melyek a gyenge pontjai, szervei, milyen önbüntető mintái vannak, függ az egész családenergetikától, leegyszerűsítve mondhatnám: a sorsától. Egy biztos: egy adott ponton ciszta lesz belőle, hangszalagcsomó vagy polip, pajzsmirigyproblémák, baleset, rák stb. Előbb mindig a kisebb jelek jönnek, később a komolyabbak.

Kedves Olvasóm!
Szeretem az újat, a megújhodást, és ahogy korábban jeleztem, eddigi rovatom beért a hetedik évébe, így eljött a megújulás ideje. Írtam, hogy ezután hetente két új alrovattal jelentkezem. Az egyik egy hírkommentálás lesz, a másik pedig egy „teljesen szabad pálya”: minden héten egy rövidke üzenet arról, amit épp úgy érzek, hogy át kell adnom nektek. Akkor: „indul a mandula”, íme az első üzenetem.
Minden jót: Soma Mamagésa 

Vajon ha erről tudnának az emberek, és ezt el is hinnék, akkor változtatnának? Elkezdenék magukat „lekondicionálni” a gyűlölködésről? (Ha odafelé megy a kondicionálás, visszafelé is). Hiszen 18 másodperc elég hosszú ahhoz, hogy tudatosuljon az emberben, mit tesz. Pártok, népcsoportok uszítják az embereket a többiek megvetésére, gyártva a nagy feketelevest, amelynek gőzölgő páráját mindannyian beszívjuk. No, ez a tudatlanság…
És itt zárul be az ördögi kör is: hiszen ha szidunk másokat, nekünk is ketyeg az idő…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top