Életmód

Soma Mamagésa: Párhuzamos tisztulás

Oké, azt elfogadom, hogy egy idő után a negatív gondolatok nyomot hagynak a testben is, ami viszont izgat, hogy ezt vajon lehet-e tudatosan sztornózni, és ha igen, hogyan? Hiszen ha a testnek van tisztulása, lehet a léleknek is.

A testünkben sem maradnak ott örökre a szemetek, bár az igaz, létezik sejtmemória, vagyis minden történésünk tárolódik bennünk. Vajon a pillanatnyi érzéseink és gondolataink is megmaradnak? Nem lehet semmi az a „vincseszter”, amely ezt tárolja… Tárolja a sejt az infókat, és tárolja a tudatalatti is, amivel maga a kineziológia is dolgozik az izomteszten keresztül. Na de van, amit lehet törölni is, azzal, hogy tudatos szintre hozva átértékeljük, más megvilágításba helyezzük. Feloldjuk a rajta levő stresszt, átvilágítjuk az elfogadás és megértés fényével. Bár a történés információja ott marad a sejtmemória szintjén, ott marad a tudatalattiban, de a hozzá kapcsolódó érzések, gondolatok megváltoznak.

Soma Mamagésa: Párhuzamos tisztulás

Engem ezek a módszerek izgatnak: Hogyan szabadíthatjuk fel magunkat minél több szinten a múlt azon sérüléseitől, fájdalmaitól, amelyek akár tudatos szinten, akár tudat alatt negatív érzéseket, gondolatokat és ebből fakadó viselkedésmintákat okoznak? Ez olyan, mint egy lelki böjt, ami nem azt jelenti, hogy a lélek nem kap táplálékot, hanem tisztul. Márpedig amíg élünk, a test a lélektől nagyon ritka esetben választódik el. (Van, hogy az ember meditációban képes teljesen kívülről szemlélni magát, illetve állítólag az álom ideje alatt is elhagyja a lélek egy része a testet. Ez érdekes feltételezés… ezek szerint a lélek képes több részletben megnyilvánulni? Ehhez én nem értek, úgyhogy vissza a tisztuláshoz.)

Kedves Olvasóm!
Ahogy korábban jeleztem, eddigi rovatom beért a hetedik évébe, így eljött a megújulás ideje. Ezután hetente két új alrovattal jelentkezem. Az egyik egy hírkommentálás lesz, a másik pedig egy „teljesen szabad pálya”: minden héten egy rövidke üzenet arról, amit épp úgy érzek, hogy át kell adnom nektek.
Minden jót: Soma Mamagésa  

Összefoglalva: ép testben ép lélek, és fordítva: ép lélek ad ép testet. Ugyanez vonatkozik a tiszta testre és lélekre is. Tehát egyszerre érdemes tisztítani a testünket, érzéseinket, gondolatainkat. Abban nem hiszek, hogy egy szeméttel telerakott testű embernek alapvetően tiszta, szeretetteljes érzései és gondolatai lehetnek, vagy fordítva. Ezzel szemben az egyik tisztítása húzhatja magával a másikat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top