Életmód

3 étel a hófehér fogakért

Úgy érzed, hogy a fogaid árnyalata kicsit eltér attól a hófehértől, amelyet szívesen látnál a tükörben? Segítünk, hogy olyan legyen a mosolyod, mint egy hollywoodi sztárnak.

A víz csodája: az étkezés befejezése után 30 másodperccel igyál meg egy pohár vizet: ezzel megelőzheted, hogy az ételeid és az italaid elszínezzék a fogaidat.

Egy csepp tejszín: tegyél egy pici tejszínt a feketekávédba vagy a teádba. A tejszín ugyanis megváltoztatja az ital kémiai összetételét, és az elszíneződést okozó foltok nehezebben tapadnak meg a fogak felszínén.

És egy kicsi zöld: tankolj fel spenóttal és más sötétzöld színű zöldségekkel, például brokkolival vagy kelkáposztával. Ezek a zöldségek ugyanis olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek szabályos védőréteggel vonják be a fogaidat, megakadályozva az elszíneződésüket.

Plusz egy tilalom: felejtsd el a kólát! A szénsavas üdítőkben levő savak kikezdhetik a fogzománcot, épp ezért érdemes kerülni ezeket az italokat. Ha néha-néha mégis meginnál belőlük egy pohárral, használj szívószálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top