Életmód

3 szokatlan ötlet az örök fiatalsághoz

Hogyan őrizheted meg fiatalságodat és egészségedet annak ellenére, hogy múlnak az évek? Fogadjunk, hogy erre a három dologra nem gondoltál!

1.Szerezz be egy kedvencet! Egy kisállat a vizsgálatok szerint csökkenti a betegségek esélyét, elűzi a depressziót, sőt, még a magas vérnyomást is képes alacsonyabbra állítani. Egy amerikai kísérletben brókereket vizsgáltak: amikor stressznek voltak kitéve, a gazdik vérnyomása csak feleannyit emelkedett, mint az állatot nem tartóké.

2. Kérj segítséget, ha fáj valami! Ne törődj bele az „ezzel együtt kell élni” érvelésbe, mert a folytonos fájdalom visszaveti az immunrendszer működését, emeli a stresszhormonok szintjét, sőt, akár depressziót is kiválthat. Ha fáj valahol, keress olyan orvost, aki képes hatékonyan kezelni a problémát!

3. Vitatkozz becsülettel! A párok közötti elmérgesedett viták növelik az érelmeszesedés kockázatát. A legutóbbi amerikai kutatás szerint a nők szíve az ellenséges megjegyzéseket szenvedi meg a legjobban, a férfiaké pedig a parancsolgatást. Persze nem kell mindenben egyetérteni, de ne légy cinikus és rosszindulatú, inkább törekedj a másik megértésére és a kölcsönösen előnyös kompromisszumra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top