Életmód

Dönts gyorsabban!

Előfordult már veled, hogy szinte bénítóan hatott rád a sok lehetőség, és alig tudtál dönteni? Ha igen, van egy egyszerű módszer, amelynek segítségével könnyebben határozhatsz.

Írd fel, mi a legfontosabb számodra. Írd össze azt az öt dolgot, ami számodra a legfontosabb az életben. A család az első? A karrier? A szerelem? Nincs jó vagy rossz válasz, ne megfelelni akarj, hanem valóban azt írd le, ami számodra a legfontosabb. Rendszeresen találj rá időt, hogy a listán szereplő dolgokat, prioritásokat alaposan átgondold, esetleg felülvizsgáld.

Aludj rá egyet. Ne hallgass feltétlenül az első megérzésedre, mert azt a pillanatnyi érzelmeid is befolyásolják. Ha pihensz egyet, másnap megbízhatóbb döntést hozhatsz,

Szerezz információt. Ha iskolát vagy munkahelyet váltanál, igyekezz minél több olyan emberrel beszélni, aki az adott helyre jár, ott dolgozik, ismeri a helyi viszonyokat. Így megalapozott lesz a döntés, nem kell a stresszes találgatásaidra hagyatkoznod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top