Életmód

Nyílt nap az emlőrákról

A Semmelweis Egyetem második alkalommal rendez nyílt napot, az előadások mellett ingyenes szűrővizsgálat és tanácsadás várja majd a látogatókat.

A Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinikájára a nők majdnem 70%-a már előrehaladott mellrákkal érkezik, a szűréseken pedig a meghívott nők mindössze 40%-a vesz részt. Ijesztően megnőtt a betegség előfordulása a huszonéves korosztályban is: már nem csak a 45 év felettieket érinti elsősorban az emlődaganat – olvasható a Daganatok.hu oldalon. A Semmelweis Egyetem rendezvényének célja, hogy felhívja a figyelmet a megelőzésre, és tanácsokat adjon azoknak, akiket már érint a betegség. 

A tavalyi nyílt nap igen nagy érdeklődést keltett, a szervezők sok kérést kaptak arra vonatkozóan, hogy ismét szervezzenek hasonló fórumot, ahol az érintetteknek nemcsak információszerzésre, hanem személyes kérdések megválaszolására is lehetőség nyílik. A visszajelzések alapján a résztvevők nagyon fontosnak tartották, hogy legyenek olyan ismétlődő rendezvények, amelyeken az emlőműtöttek, a gyógyulófélben lévő vagy gyógyult betegek hiteles tájékoztatást kaphatnak az őket leginkább érdeklő témákban. A hétvégén megrendezésre kerülő programon mellrákmegelőző életmódtanácsokkal, ingyenes szűrővizsgálattal és tanácsadással várnak nőket, férfiakat egyaránt. 

Nyílt nap az emlőrákról

Helyszín
Semmelweis Egyetem Radiológiai és Onkoterápiás Klinika
1082 Budapest
Üllői út 78.

A részletes programot itt találja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top