Életmód

Soma Mamagésa: Szűzhártya helyett “szűzpánt”

Épp egy éve voltam Dániában és Svédországban, ahol egy svéd barátnőm igen érdekes hírrel szolgált. A svédek néhány hónapja hivatalosan is eltörölték a "szűzhártya" kifejezést, helyette a "szűzpánt"-ot használják, és terjesztik a hétköznapi szóhasználatban is. (Angolul: slid-krans – slid comes from the word slida.)

Rájöttek ugyanis, hogy igen sok problémát okozott az a régóta tudott és tapasztalt jelenség, hogy nem minden lány vérzik szüzessége elvesztésekor. Nekem is több olyan barátnőm van, aki arról számolt be, hogy semmiféle fájdalmat nem élt meg az első behatoláskor, és egy csepp vér sem jött belőle. Először furcsálltam, hogy ilyen is van, de az ikszedik beszámolónál normálisnak nyugtáztam ezt a jelenséget.

Soma Mamagésa: Szűzhártya helyett „szűz-pánt”

Na mármost, nyilvánvaló, hogy ha az ilyen jó kis ruganyos szűzpánttal rendelkező leány egy olyan kultúrába születik, ahol a szűzhártyának, vagyis a szüzességnek jelentősége van (istenem, mekkora ostobaság a szűzen való férjhezmenetel, hiszen a szexualitás alapvető a párkapcsolatban, ahhoz pedig passzent kell…), akkor ez a leány igen kellemetlen helyzetbe kerül. Ezt kivédendő, a svédek úgy döntöttek, igazságot tesznek e téren, és felszabadítják a lányokat ez alól a presszió alól, hogy ők nem voltak szüzek, mert nem volt hártyájuk. Szóval a véres lepedő mutogatásának ideje elvileg lejárt, helyette az őszinteségre és a bizalomra érdemes fókuszálni. Hogy mikor jutunk el globálisan is ide, idő kérdése. Úgyhogy terjesszük a tudást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top