Életmód

A mobil megmondja, hogyan fésülködj

"Vajon rommá ázik ma a hajam? A szél fogja összekuszálni? Vagy egy szál sem fog meggörbülni, de a naptól óvni kéne?" Létezik olyan mobil szoftver, ami ilyen volumenű kérdésekre ad választ.
Előre le kell szögeznünk, hogy sajnos (vagy szerencsére) csak az USÁ-ban használható a Haircaster alkalmazás, amit 99 centért lehet letölteni iPhone-ra az Apple szoftverboltjából. Csak be kell rajta állítani, melyik amerikai városban tartózkodunk éppen, és a program máris kidobja, mire számíthat a hajunk.

A szoftver a www.weather.gov adatait használva elemzi a levegő páratartalmát, a hőmérsékletet, a szél erősségét, illetve az eső vagy hó valószínűségét. Ez alapján ad tanácsot, mit kezdjünk a hajunkkal. A képleteket és a tippeket egyébként hajápolási szakértők közreműködésével dolgozták ki.

 
A mobil megmondja, hogyan fésülködj

 
A mobil megmondja, hogyan fésülködj

 
A program készítői azt is megvizsgálták, melyik városokban a legrosszabbak az időjárási viszonyok a haj szempontjából. Az első helyen New York végzett, mögötte pedig Phoenix, Philadelphia, San Diego és Los Angeles.

A legviccesebb az, hogy néhanapján a szoftver egész egyszerűen azt tanácsolja, maradjunk otthon, olyan rosszak az időjárási viszonyok.

 
Vajon az ismerőseink közül hányan néznének ránk furán, ha olyan kifogással mondanánk le egy programot, hogy “a telefonom szerint az időjárási viszonyok nem megfelelőek a hajamnak”?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top