Életmód

3 kézzelfogható ötlet az egészségért

Avagy három könnyen megvalósítható dolog, amivel megőrizheted az egészséged, és amiben sokat segíthet a kezed.

Kezedben az egészség kulcsaKiválasztani a helyes adagot. A kezed kiváló mérőeszköz, ha az ételeid adagjáról van szó. Egy adag hal vagy hús körülbelül tenyérnyi, míg egy ideális adagnyi desszert mindössze a hüvelykujjad méretével egyezik meg.

Búcsút inteni a náthának. Ahányszor hozzányúlsz egy kilincshez, egy liftgombhoz vagy egy kapaszkodóhoz a buszon, baktériumok és vírusok tömegei kerülnek a kezedre. Épp ezért kezedben a megelőzés kulcsa: ha szappannal és meleg vízzel legalább 20 másodpercig mosod a kezedet, és nem feledkezel meg az ujjaid közötti és a körmeid alatti területről sem, elkerülheted a fertőzést. Ha valamiért nincs a közeledben kézmosási lehetőség, használj alkoholos kézfertőtlenítő zselét.

Fiatalnak maradni. A kezed akkor is elárulja a korodat, ha az arcod ránctalan. Már a 30-as, 40-es éveidben megjelenhetnek rajta az idő múlásának jelei: a kiszáradás, a barna foltok, a bőr elvékonyodása. Ha szeretnél fiatalosan kinézni, nem szabad elhanyagolnod a kezed ápolását, ugyanannyira vigyáznod kell rá, mint az arcbőrödre. Vagyis gondoskodj a rendszeres krémezéséről, ne feledkezz meg a fényvédelméről, de antioxidáns-tartalmú krémekkel is kényeztetheted.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top