Életmód

Soma Mamagésa: A fogamzásgátlás csapdája

Régi a mondás. Egy nő két dolgot akar igazán: gyereket, illetve elvetetni a gyerekét. De ha egy lélek le akar jönni, akkor nem számít a gyógyszer, óvszer, spirál, naptármódszer, ő jön.

A nők az élet urai, mindig ők döntik el, hogy lesznek-e anyák, vagy sem. Ők fekszenek fel a műtőasztalra, hogy adott esetben elvetessék a gyereküket, de a gyermek megtartása is rajtuk múlik. Bárhogy is ideologizáljuk, a végső momentum ez. És mivel mindenki valakinek a méhéből származik, így a nő szerepe a bolygó népesedését illetően igen meghatározó. Szerintem többek között e miatt a hatalom miatt uralták le a patriarchális társadalmakban a nőket. Féltek attól, hogy meglátjuk a hatalmunkat. (Többek között emiatt akarja az egyház ráverni a nőkre az abortusztilalmat.) Mindenesetre a fogamzásgátlás egy totális csapda. Egy olyan helyzet, amiért minden esetben árat kell fizetni.

Soma Mamagésa: A fogamzásgátlás csapdája

 

Ráadásul, ha egy lélek le akar jönni, akkor teljesen mindegy, hogy gyógyszer, óvszer, spirál, naptármódszer stb., ő jön. (A fiam például naptármódszerrel fogant.) Viszont ha nem akar lejönni, akkor hiába üzekednek és számolgatnak a szülők, nem jön. Persze a tudatos embernek valahogy mégis muszáj védekeznie, hiszen az abortusz nem csupán egy testileg-lelkileg fájó, kellemetlen esemény, hanem egy olyan történés, amely egy életen át hatással van a családenergetikára (hellingeri elmélet).

No de hogy védekezzünk? Az óvszer megakadályozza az igazi intimitást, hiszen nincs bizalom, bőr a bőrön. A spirál – mint idegen anyag a testben – eleve energiablokkot okoz, emiatt nagyon sokszor be is gyullad a nők méhe. A gyógyszer már nemcsak a nőket nyomorítja, hanem a csapvízen keresztül a férfiakat is. Ugyanis a hormont nem tudják kiszűrni a vízből, és rengeteg kutatás bizonyítja, hogy az ivóvízben lévő hormonok hogyan csökkentik, rongálják a spermium mennyiségét, minőségét. (Visszanyalt a fagyi…) Nagyon sok nő elhiszi (el akarja hinni) azt a beetető szöveget, hogy: „Ó, a mai fogamzásgátlókban már szinte nincs is hormon, annyira minimális.” Ja, csak épp annyi van, hogy ne legyen peteérés. Ugye nem gondoljátok, hogy ezért nem kell árat fizetni? Idézem Elisabeth Davis idevonatkozó írását a Női szexualitás című nagyszerű könyvéből:

„Bármilyen is legyen a szer, a napi egyveleg ugyanaz. Így a tablettát szedő nő hormonálisan egyhangú, mindig ugyanolyan. Eltűnnek a természetes ösztrogén-, oxitocin- és tesztoszteroncsúcsok. Eltűnnek a peteéréskor a kreativitás- és szenvedélyhullámok, a vérzés előtt vagy alatt megélt intenzív vágyhullámok. Eltűnnek a ciklus egyes fázisaiban rejlő lelki lehetőségek, a körkörös beteljesedés és megújulás élménye. Mert amíg tablettát szedünk, nincs igazi menstruáció sem, ugyanis peteérés szükséges a méhnyálkahártya megvastagodásához és leválásához.”

Soma Mamagésa: A fogamzásgátlás csapdája

Klasszul hangzik, ugye?… No jó, de akkor hogy védekezzen a nő? Vagy a férfi? Hogy védekezzünk? (Elisabeth Davis könyvében az összes lehetőséget végig lehet olvasni.) Coitus interruptus (megszakításos közösülés)? Csak a profiknak… A kezdőknek és promiszkuálisaknak meg óvszer… Bármit választasz: árat kell érte fizetni. Ennyire jól ki van találva ez a fajfenntartási program. Hogy te hogyan fizetsz érte, a te választásod.

Soma Mamagésa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top