Életmód

Egészségesen fogyaszt – a celebek is az édesgyökérre esküsznek

Fogyás, zsigeri szintű zsírégetés, zsíranyagcsere-optimalizálás, vércukorszint-stabilizálás – vagyis egy Távol-Keleten őshonos gyógynövény, az édesgyökér glabridin nevű anyagának hatásegyüttese.

Az ázsiai édesgyökér nevű gyógynövény gyökere és gyöktörzse régóta használatos a népi gyógyászatban. Már az ókori egyiptomiak is ismerték és fogyasztották, elsősorban gyulladáscsökkentő és gyomorpanaszokra gyakorolt jótékony hatása miatt. Azonban az elmúlt több mint egy évtizedben az édesgyökérrel kapcsolatos tudományos kutatások célkeresztjébe a növény egyik – fogyasztást elősegítő – hatóanyagának, a glabridinnek a vizsgálata került.

Egészségesen fogyaszt – a celebeknek is bejött

Optimalizálja a zsírégetést

Az édesgyökér glabridinje nem más, mint az első flavonoid, amely képes kedvezően befolyásolni a hízásra hajlamosító gének működését, illetve a zsírlebontást segítő enzimek aktivitását. Klinikai kutatások kimutatták, hogy a glabridin, mivel génszinten fejti ki hatását, a zsigeri zsírokat kezeli, illetve mozgósítja megfelelő irányba, ezáltal elősegítve a jó vércukorszintet, és stabilizálva a test zsíranyagcseréjét. Már az első kísérletek során kiderült, hogy a glabridin mind a genetikai, mind az enzimaktivitást befolyásolja, ilyen módon optimalizálja a zsírégetést a szervezetben, mindeközben a máj elzsírosodását is megakadályozza. Ennek az egyedülálló hatásmechanizmusnak köszönhetően a súlyfelesleggel rendelkezők esetében csökkenthető a testzsír, ráadásul elsősorban a csípő és a has tájékán, tehát a zsigeri, azaz a szerveinken növekedő zsírok törzshelyein, ahol elszaporodásuk nemcsak esztétikai, de – a hasi szervek ottléte miatt – egészségügyi problémákat is jelenthet.

12 hét alatt jelentős testzsírcsökkenés

Tény, hogy a glabridin nevű, fogyást elősegítő hatóanyag az ázsiai édesgyökér kivonata, ez azonban mégsem jelenti azt, hogy ha édesgyökeret fogyasztunk, elérhetjük a kívánt hatást a súlyvesztés tekintetében. Bár az édesgyökér rendkívül hatékony a gyógyászat bizonyos területein, annak, aki karcsúsodni szeretne, e gyógynövény kivonatát, a glabridint javasolt fogyasztania. Ideális adagolása napi 10-20 mg, ami 12 hét alatt már jelentős testzsírcsökkenést eredményezhet.

Karcsúsodó celebek
A hízásra való hajlam mint genetikai adottság befolyásolható. Ezt a hatást már több hazai celeb személyesen tapasztalta meg az elmúlt időszakban a gének és enzimek működését befolyásolni képes hatóanyagnak köszönhetően. Gombos Edina zsírpárnái szemmel láthatóan apadnak, Jáksó László saját bevallása szerint élete legelőnyösebb fogyásán ment keresztül, Pataki Zitán pedig nem lehet észrevenni, hogy valójában hajlamos a hízásra, mert az édesgyökér glabridinje segítségével lépéselőnybe került a genetikai erőkkel szemben, és tartja ideális súlyát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top