Életmód

Óvatosan a rágóval – árt a bőrnek!

Bár a reklámok azt sugallják, hogy egészséges dolog a rágógumi rágása, azért nincs ez egészen így. Alkalmas például a stressz levezetésére – persze nem mindenkinél – de sokkal inkább élvezetből rágunk, mintsem azért mert egészséges lenne.

A cukormentes rágógumiknak valóban van némi pozitív hatása a szájüreg és a fogak egészségére – bár hangsúlyozzuk, hogy a fogmosást nem váltja ki –, a rágózás hatására beinduló nyáltermelésnek köszönhetően ugyanis a szájüregben visszaállhat a normális pH érték. Hátránya viszont, hogy az intenzív nyáltermelés magával hozza a gyomorsavszint növekedését. Arról pedig megoszlanak a vélemények, hogy csomagoláson feltüntetett figyelmeztetés, miszerint a fenil-alanin-forrást tartalmaz, így nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású, valóban így van-e.

Óvatosan a rágóval – árt a bőrnek!

Ráncosodunk tőle

A plasztikai sebészek szerint a rágózás kifejezetten előnytelen az arcbőrnek, mivel elősegíti a ráncosodást. Egy Omahában dolgozó plasztikai sebész, dr. Joel Schlessinger tapasztalatai szerint az arcplasztikára jelentkezők többsége rágózik, ugyanis az ismétlődő rágómozgás jellegzetes, a száj körül megjelenő ráncokat hoz létre. Ráadásul a plasztikai beavatkozáson már átesettek esetében a rágózás kimozdítja a helyéről a bőrfeszesítő töltőanyagokat, amelyeket korábban éppen a ránctalanítás céljából injekcióztak a bőr alá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top