Életmód

Szépülj tengervízzel!

A tengerparti nyaralás nemcsak a lelkednek tesz jót, de a bőrödnek is kiváló – és ehhez nem kell mást tenned, mint megmártóznod a hűs tengervízben.

Szépülj tengervízzel!A nyaralás már magában is felüdülés, hiszen nem kell a munkahelyen robotolnod, de ha tengerpartra mész, a bőröddel is jót teszel. A tengervízben lévő só ugyanis magas koncentrációban tartalmaz káliumot, nátriumot, magnéziumot és több mint kilencvenféle egyéb hasznos ásványi anyagot. És hogy miért is jók ezek? Mert serkentik a bőr anyagcseréjét, fokozzák a szervezet méregtelenítését, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásúak. Kutatások kimutatták, hogy már maga a tengeri fürdőzés is csökkenti a bőr egyenetlenségeit, erősíti savköpenyét, és a narancsbőr elleni harcban is nagyon hatékony. A tengeri só pedig bőrradírként is funkcionál: összehúzza a pórusokat, halványítja a pigmentfoltokat, és hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket. Egy dologra azonban nem árt odafigyelni: a fürdőzés után mosd le a testedről a sót, mert ha huzamosabb ideig a bőrödön marad, könnyen kimarhatja, és szárazzá válhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top