Életmód

EZ NEM MESE… DE HOGY IS VAN EZ?!

Az alábbiakban néhány izgalmas részletet olvashattok a néhány hét alatt máris hatalmas népszerűségnek örvendő CSAK ETTEM ÉS FOGYAM című könyvből. Egy kis virtuális "lapozgatás" közben már így is megtudhatsz néhány olyan fontos információt, netán magadra ismerhetsz egyik-másik mondata kapcsán, amelyből rájössz: ennek a kis fogyókúra-bibliának (ahogy egyik olvasója nevezte) ott a helye a ridikülödben, éjjeliszekrényeden... Figyelj csak!

Bárcsak

„Bárcsak tényleg ilyen könnyű lenne! Bárcsak én is ilyen magabiztosan tudnék valaha eszélni arról, hogyan szabadultam meg a zsírpárnáktól! Bárcsak nekem is sikerülne! Ezek óhajtó mondatok. Akkor van esély rá, hogy valaha teljesüljenek, ha teszel értük valamit. Nem lehet anélkül megtanulni úszni, hogy bemennél a vízbe. Első lépésként…” – folytatás a könyvben (26. oldalon).

Boldogsághormon

„A boldogsághormonnak sokkal több köze van a fogyáshoz, mint gondolnánk. A nőknél ennek a hormonnak a szintje eleve alacsonyabb, ha pedig ráadásul épp diétáznak is, még lejjebb süllyed. Ezért rosszkedvűek többnyire a fogyókúrázók, sokan közülük fel is adják a küzdelmet. Aki lazán akar lefogyni, annak feltétlenül törődnie kell a boldogsághormonjával! Könnyen letesztelheted, hogy milyen intenzív a boldogsághormon-termelésed, csak válaszolj igennel vagy nemmel az alábbi állításokra:…” – folytatás a könyvben (46. oldalon).

Éhség

„Bizonyára megfigyelted, ha édességet, mákos tésztát, hamburgert vagy más, magas szénhidráttartalmú ételt fogyasztasz, utána nagyon hamar rád tör az éhség. Ennek az a magyarázata, hogy a hasnyálmirigy, érzékelve a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, elkezd inzulint pumpálni a vérbe. A folyamat még akkor is tart, amikor már az összes glükóz bekerült a sejtekbe, mert ezek lebontásához nem kell sok idő. Ezért a gyors vércukorszint- emelkedés után hirtelen vércukorszint-csökkenés következik – ami heves éhségrohamot vált ki. A legtöbb fogyókúrázó azért vall kudarcot, mert képtelen kezelni ezt a helyzetet: hiába evett nemrég, úgy érzi, ismét be kell kapnia valamit. Jön az újabb inzulinfröccs, a vércukorszint megint leesik, ismét ránk tör az éhség…

Ahhoz, hogy ebből az ördögi körből kikerülj, ajánlatos lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztani. A Zsírégető LisztG alapú ételek ahelyett, hogy felturbóznák a vércukorszintet, csak kíméletesen, lassan emelik meg. Mi a titok?…” – folytatás a könyvben (78. oldalon).

EZ NEM MESE... DE HOGY IS VAN EZ?!Motiváció

„Minden fogyókúra az agyban kezdődik. Elhatározás nélkül nincs tett, mint ahogy az elszántság nélkül sem születhet akaraterő. Ahhoz, hogy lefogyj, először is el kell döntened, hogy valóban belevágsz-e. Komoly szándék nélkül a fogyókúrák általában mindig „holnapra” tolódnak. Ahhoz, hogy egy valódi döntés megszülessen, mindig kell valamilyen nagyon erős késztetés, más néven motiváció. Azt, hogy téged mi lendít át a tervezgetés álomvilágából a tettek mezejére, csak te tudhatod. Bármi lehet. Egy régi ruha viselésének a vágya. A közelgő strandszezon. Egy új szerelem. Egészségügyi veszély. Egy gyerek vállalásának igénye. Egy baráti fogadás. Bizonyítási vágy a barátok, barátnők felé… A lehetséges motivációk száma végtelen. Neked kell eldöntened, hogy mi az, amiből a nap bármely percében, bármilyen megingás esetén kellő erőt tudsz meríteni ahhoz, hogy végigcsináld, amit elhatároztál… ” – folytatás a könyvben (145. oldalon).

Nos? Ha kellően kíváncsivá tettünk a folytatáshoz, csak klikkelj a zsiregetoklub.hu-ra, és rendeld meg! Igérjük, a többi, közel 200 oldal forgatása közben sem fogsz unatkozni, még akkor sem, ha egyetlen árva dekát sem szeretnél leadni. Tudni, hogyan kell – sosem árt. Hátha…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top