Életmód

3 szokás, ami megmérgezheti a kapcsolatot

A statisztikák szerint a házasságok fele válással végződik. Kíváncsi vagy, hol rontják el a párok? Lehet, hogy ezeknél a rossz szokásoknál...

1. Nem törődnek a szexuális életükkel. Bár a „kevés” szex fogalma párról párra változhat, mindenki érzi, ha nem kap elég figyelmet a hálószobában. A legtöbben ráadásul arra várnak, hogy a párjuk álljon elő valamilyen szuper, csábító ötlettel – ha pedig nem teszi, az csak a sértődést erősíti.

Így törj ki a rutinból: Kezdeményezz! Ha van valamilyen vágyad, ötleted, ne félj kifejezni. Ha megengedhetitek magatoknak, szakítsatok időt egy wellnesshétvégére kettesben.

2. Hazudnak egymásnak az anyagiakat illetően. A pénzügyi titkolózás kikezdheti az érzelmi szövetséget – még akkor is, ha csak egy cipő vásárlását titkolod el a párod elől. A pszichológusok egybehangzó véleménye szerint ugyanis a pénz nem csak fizetőeszköz: a hatalom és a bizalom jelképe is egy kapcsolatban.

Így törj ki a rutinból: Havonta üljetek le a kedveseddel, és beszéljétek meg a hosszú távú terveket éppúgy, mint a rövid távú kiadásokat. A cél, hogy egy csapat tagjainak érezzétek magatokat.

3 szokás, ami megmérgezheti a kapcsolatot


3. Nem támogatják egymást a munkájukban.
Amikor a férjed munkájáról panaszkodsz, vajon tényleg a munkáját utálod, vagy azt, hogy sok időt tölt távol? Esetleg úgy érzed, ő kevésbé támogatja a te karrieredet, mint te az övét?

Így törj ki a rutinból: Őszintén beszélj arról, mi bánt. Ne ragadj bele olyan általánosságokba, mint az „utálom a munkádat”. Helyette inkább fogalmazd meg, mit szeretnél: „Szeretném, ha több időt töltenél velem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top