Életmód

Kevesebb kalória – fittebb agy!

Aki visszafogja az elfogyasztott kalóriák mennyiségét, sokat tesz mentális fittségéért: ez derült ki nemrég egy új német kutatásból.

Kevesebb kalória - fittebb agy!Veronica Witte német kutatónő 50 önkéntest vizsgált, akik mindannyian 50 éven felüliek voltak. Három csoportra osztotta a kísérletben részt vevőket: az egyik csoport három hónapon keresztül 30 százalékkal csökkentette a napi kalóriabevitelt.

A második csoport változatlan kalóriafogyasztás mellett naponta 15 százalékkal több telítetlen zsírsavat fogyasztott, míg a harmadik csoport semmit sem változtatott a táplálkozási szokásain.

A harmadik hónap végén mindhárom csoporttal a tanulási és koncentrációs képességet vizsgáló teszteket töltetett ki a kutató. A tesztek eredménye mindenkit meglepett: a diétás étrendet követők eredménye ugyanis sokkal magasabb volt, mint a másik két csoportba tartozóké. Witte szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy a diétás étrend jó hatással van az anyagcserére, ráadásul a szervezet gyulladásos folyamatait is képes visszafogni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top