Életmód

Blokkolnád az exed a neten?

Az Ex-blocker azoknak készült, akik nem akarnak belefutni a neten volt partnerük tevékenységébe, sőt, tulajdonképpen látni sem bírják az illető nevét. Kérdés, hogy mennyi értelme van a szolgáltatásnak.
Az Ex-blocker olyan kiegészítő, ami a böngészőnkbe épül be. Egyelőre csak a Firefox és a Chrome használói tilthatják le vele volt kedvesüket, más programmal nem működik. A használata meglehetősen egyszerű: a blockyourex.com oldalon meg kell adni a nemkívánatos személy nevét, illetve Twitter-, Facebook- és blogoldalának címét, ha van. Összesen öt személy adatait lehet megadni, a “nagyétkű” felhasználóknak tehát lehet, hogy szelektálniuk kell.
 
Blokkolnád az exed a neten?
 
Ha megadtuk az adatokat, máris le tudjuk tölteni a saját, személyre szabott “blokkolónkat”, ami a böngésző újraindítása után kezd el működni. Innentől kezdve, ha véletlenül olyan oldalra keveredünk, ahol a letiltott ex neve szerepel, nem fogjuk azt látni – legalábbis elsőre. A név ugyanis fehér betűkkel jelenik meg, így láthatóvá válik, amint kijelöljük a szöveget.
 
Tesztünkben Janka nénivel
Tesztünkben Janka nénivel “szakítottunk”

 

 
Ha pedig a korábban megadott Facebook, Twitter vagy blog oldalra látogatnánk, az a szöveg ugrik fel, hogy az illetőt letiltottuk. De máris felajánlják a lehetőséget, hogy visszavonjuk a tiltást, legalábbis ideiglenesen. Ha rájöttünk, hogy tulajdonképpen az egész letiltósdi értelmetlen volt (vagy újra összekerültünk az illetővel), akkor csak törölni kell a böngészőben a kiegészítők közül az Ex-blocker Addont, és máris minden visszatér a régi kerékvágásba.
 
Blokkolnád az exed a neten?
 
Így aztán nem valószínű, hogy az Ex-blokkoló visszafogná azokat, akik annak ellenére nézegetik volt partnerük blogját vagy adatlapját, hogy tudják: ez nem jó ötlet. Az pedig kifejezetten idegesítő lehet, ha törnünk kell a fejünket azon, mi az a fura üres rész a szövegben, és még inkább kedvünk támad lefejelni a monitort, amikor rájövünk, hogy ott az a bizonyos ex szerepel, akit el akartunk kerülni.

Ennek ellenére az oldal statisztikái szerint egy hónap alatt több, mint ötezer volt partnert tiltottak le az Ex-blocker segítségével.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top