Életmód

400 kalóriás fagyicsodák

Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha a melegben elcsábulsz egy gombóc fagyira. Ha ügyesen választasz, még a fagyikehely sem fog meglátszani a vonalaidon!

Egy gombóc fagyi még a legszigorúbb diétába is belefér: a gyümölcssörbet mindössze 90 kalóriát tartalmaz 10 dekánként, a gyümölcsfagyi 130 kalória körül van, míg a jégkrémmel és a krémfagyival 160–180 kalóriát nyelsz le. Ám ha ügyesen állítod össze az ínyencségeket, még egy kisebb fagyikehellyel is 400 kalórián belül maradhatsz. Lássuk a recepteket!

Meggyes-vaníliás kehely: egy gombóc meggyes-vaníliás vagy joghurtos-meggyes fagyi, fél gombóc tejszínhab, másfél evőkanál ízlés szerinti öntet, egy evőkanál durvára vágott földimogyoró.

Gyümölcsös és tejes: egy gombóc gyümölcsfagyi és egy gombóc tejes fagyi (pl. csokoládé). (A gyümölcsfagyiban valamivel kevesebb kalória van, így kiegyenlíti a tejes fagyik magasabb kalóriatartalmát.)

Nosztalgikus gépi fagyi: egy kis adag csavart csoki-vanília „gépi” fagyi egy evőkanál csokireszelékkel vagy cukorkával megszórva.

Vaníliás karikával: egy gombóc csoki- vagy vaníliafagyi, másfél vaníliás karika szétmorzsolva, egy evőkanál csokiöntet.

Csokidarabos: egy gombóc csokidarabos jégkrém (vagy egy gombóc csoki-, illetve vaníliajégkrém egy teáskanál csokireszelékkel megszórva), egy teáskanál csokiöntet.

Gyümölcssörbet: mivel ebben van a legkevesebb kalória, akár három gombóccal is megengedhetsz belőle magadnak.

Nápolyis: egy gombóc csokifagyi egy szelet elmorzsolt nápolyival.

Joghurtfagyi: egy nagyobb gombóc vaníliás fagyasztott joghurt egy evőkanál csokireszelékkel vagy apró cukorkával megszórva.

Karamellás csoki: egy gombóc csokifagyi egy evőkanál karamellöntettel.

Mogyorós csoki: egy gombóc csokifagyi egy evőkanál durvára vágott mogyoróval megszórva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top