Életmód

Görcsös emésztés

A különböző fogyókúrák az életünk részévé váltak. Szinte alig van a mai társadalmunkban olyan nő, aki életében legalább egyszer ne próbált volna ki valamilyen fogyókúrát. Emellett pedig a rendszertelen étkezés is nagyon gyakran válik részévé az életünknek.

Görcsös emésztésFolyamatosan rohanok, nincs időm reggelizni/nem volt időm ebédelni – vajon hányszor hivatkozunk erre? Pedig a rendszertelen táplálkozás komoly problémákat okozhat a szervezetünknek, és főként az emésztő szerveinknek.

A gyors fogyást ígérő diéták az alacsony kalóriabevitel mellett, valamilyen egyoldalú táplálkozásra épülnek. Ez lehet, hogy rövidtávon működik, de hosszú távon biztosan nem. És itt most nem csak a jo-jo effektusra gondolunk, hanem arra is, hogy a szervezetünk nem kap meg minden olyan tápanyagot, amire szüksége lenne. A legtöbbször a rostbevitel csökken, aminek következtében emésztési görcsök, hasfájás, hasmenés vagy éppen székrekedés jelentkezik.

Ugyanígy a rendszertelen evés is kellemetlen tünetekkel járhat. A kihagyott reggeli nem tudja beindítani az emésztésünket, aminek következtében szintén hasfájás, esetleg hasgörcs jelentkezhet.

A fogyókúrás időszak után, a legtöbben visszatérnek egészségtelen étkezési szokásaikhoz. Ennek az a következménye, hogy a szervezetünket újra megterheljük. A nehéz zsíros ételek, a sok fűszer újabb emésztési nehézségeket okoz.

A táplálkozásunkon tehát nem úgy javíthatunk, hogy valamelyik ételcsoportot nem fogyasztjuk, hanem éppen fordítva, vagyis minden ételcsoportot építsünk be az étkezésünkbe, de ezt tudatosan tegyük meg, figyelve az arányokra és a minőségre.

Vannak természetesen olyan ételek, amelyek sok ember számára okozhatnak emésztési problémákat. A hüvelyesek, tejtermékek, a tojás, a citrusfélék, az alkohol és a kávé is ezek közé tartozik. Ezeket mindig körültekintően és főleg mértékkel fogyasszuk!

Görcsös emésztés

 

Az is fontos szabály, hogy a falatok lassan, jól megrágva kerüljenek a gyomrunkba, mert ezzel is megkönnyíthetjük az emésztésünket.

A puffadás és a görcsök elkerülése érdekében a napi mozgás is nagyon fontos, amely az emésztő rendszerünkre is jó hatással van.

A hasi fájdalom és a hasi görcsök kezelése

Azokra az esetekre, amikor hasi görcs okozta fájdalom jelentkezik, jó tudni, hogy léteznek bevált és biztonságos kezelési módok.

A görcsös fájdalom a legtöbb esetben átmeneti és sokat segíthet, ha lefekszünk és pihenünk. A koffeinmentes tea, az akupresszúra és más gyógymódok is segíthetnek.

Időnként azonban a probléma nem szűnik meg percek alatt, ilyen esetekben a közvetlen görcsoldás nyújthat hatékony és gyors segítséget.

A Buscopan® tabletta speciálisan a görcsoldásra kifejlesztett célzott, hatásos és biztonságos görcsoldó gyógyszer.

A Buscopan® tabletta célzott, hatásos és gyorsan ható ellenszere a hasi görcsöknek, fájdalomnak és diszkomfortérzetnek. Hatása kifejezetten a fájdalom kiváltó okára irányul: magára a görcsre. A görcsös izmok lazítása révén a Duboisia növényből előállított Buscopan® tabletta hatásosan enyhíti a gyomor-, bélrendszeri- és epegörcsöt, valamint az IBS görcsös tüneteit.

További információk!

A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható
hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

Görcsös emésztés

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

gyógyszerészét!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top