Életmód

Ne görcsölj rá!

Ugye mindannyian emlékszünk az első fellépésünkre az oviban? Amikor megláttuk először, hogy az a sok ember bennünket néz, és nekünk bizony meg kell felelnünk. Talán az volt az első alkalom, amikor éreztük, hogy görcsbe rándul a gyomrunk, de sajnos nem az utolsó.

Az iskolai felelések, fellépések, később az egyetemi vizsgák, majd a munkahelyi tárgyalások hozzák elő bennünk, azt a görcsös félelmet, hogy hibázhatunk. A legtöbb esetben persze alaptalan a félelmünk, hiszen felkészültek vagyunk, de a stresszhormon akkor is elárasztja a szervezetünket.

Tudnunk kell, hogy a nagyfokú terhelés és az elvárások stresszhelyzetbe kényszeríthetnek bennünket. Ilyen esetekben gyakran tapasztalhatjuk, hogy testünk is cserben hagy bennünket. Fáj a fejünk, remegünk, émelygünk és görcsöl a hasunk, sőt mindez kihat akár a szellemi képességeinkre is. Nem ritka, hogy amikor „rágörcsölünk” valamire, gyengül a koncentráció képességünk, nehezebben hozunk döntéseket, aggódunk és akár el is felejthetjük a mondandónkat.

De hogyan küzdhető le ez az állapot?

Azt mondják, hogy a kezdő színeszek mielőtt a színpadra lépnek arra gondolnak, hogy a fejek, amiket látnak, csak káposztafejek, így egyszerűbb elvonatkoztatni a megfelelési kényszertől. Ezt alkalmazhatjuk egy idegen közegben, de például egy vizsgán, ahol a kedvenc tanárunk előtt kell bizonyítanunk vagy egy tárgyaláson/prezentáción, ahol a főnökünk is bent ül, ez nem biztos, hogy lehetséges.

Érdemesebb pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és arra gondolnunk, hogy meg tudjuk csinálni. Képzeljük el előre azt a helyzetet, amitől izgulunk, és próbáljuk meg begyakorolni úgy, hogy azt érezzük, sikeresen tudtuk teljesíteni a feladatot.

A gyakorláshoz kérjünk meg egy barátot, kollégát vagy családtagot, akiben megbízunk, és aki segíthet abban, hogy biztonságban érezzük magunkat.

Ne görcsölj rá!

 

Ne feledjük, hogy a bátorság nem az, ha nem félünk, hanem az, ha beismerjük a félelmeinket, de össze tudjuk szedni magunkat, és túl tudunk lépni az „árnyékunkon”.

Ne görcsölj rá!

Ha mégis görcsölne a hasunk, segítsünk magunkon, mert a jó teljesítményhez szükségünk lesz a jó közérzetre. Válasszunk jól bevált és biztonságos kezelési módot.

A Buscopan® tabletta gyors, hatásos és célzottan ható ellenszere a hasi görcsöknek, fájdalomnak és diszkomfortérzetnek. Hatása kifejezetten a fájdalom kiváltó okára irányul: magára a görcsre.

A görcsös izmok lazítása révén a Duboisia növényből előállított Buscopan® hatásosan enyhíti a hasi görcsöket, és ez által szünteti meg az azt kísérő fájdalmat.

Hatékonyan oldja a gyomor-, bélrendszeri-, epe-, vesegörcsöt, valamint a menstruációs görcsök esetén is megoldást nyújt. Emellett, mivel célzottan a hasban hat, használata biztonságos.

További információk!

A Buscopan 10 mg bevont tabletta és a Buscopan Forte 20 mg filmtabletta vény nélkül kapható
hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszerek.

Ne görcsölj rá!
 


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

 

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

 

gyógyszerészét!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top