Életmód

Kiéled a szexuális vágyaidat?

Talán különösebb felmérés nélkül is kijelenthetjük, hogy mindenkinek vannak (voltak) szexuális álmai, mindenkivel megtörténik, hogy "elereszti" a szexuális fantáziáját. Más kérdés, hogy ki mit valósít meg titkos vágyaiból, illetve ha valóra váltja ezeket a fantáziákat, akkor megéli-e azt az élvezetet, amelyről álmodott…

– A szexuális vágyainkat ki kell élni. Ha nem így teszünk, sosem tudjuk meg, hogy át tudjuk-e élni azt a gyönyört, amiről ábrándoztunk – ezt a véleményt egy harminckét éves férfitól, Márktól hallottam, aki nagyjából ennek szellemében éli az életét. A nála húsz évvel idősebb Zoltán viszont úgy tartja, mindenkinek vannak szexuális álmai, olykor vadabbak is, de ezeket nem feltétlenül kell kiélni, mert nem mindig olyan jók, mint amire számítunk. A szexuális vágyai közül ő csak azt valósítja meg, amit párjával szeretnek.

Kiéled a szexuális vágyaidat?

Lebilincselve, avagy megbízhatom benned?

A fent idézett Márk szerint azonban a legtöbb szexuális fantáziánk az alá- és fölérendeltségről szól: ezt példázza az orvos-nővér, a nővér-beteg, a tanárnő-diák vagy akár a tanár-diáklány felállás is.
Tímea harminchat éves, és azt meséli, amikor partnerével, Sándorral még csak kerülgették egymást, ő már arról fantáziált, ahogyan fekszik az ágyon, bilincsbe verve, és Sándor finoman, de határozottan kielégíti minden vágyát.
– Persze sosem valósult meg – nevet Tímea. – Ma már tudom, hogy ez a bilincses álom valójában azt jelentette, hogy annyira megbíztam Sándorban, hogy teljesen alárendeltem volna magam neki. Négy hónapig ismerkedtünk, aztán egy hónapig jártunk anélkül, hogy lefeküdtünk volna. Bevallom, hogy az első együttlétünk nem sikerült igazán jól. Nyilván azért, mert nagyon vágytunk egymásra, és féltünk tőle, hogy valamit elrontunk. De a szex egyre jobb lett, és ma, kilenc év után ott tartunk, hogy csodálatos a kapcsolatunk. Tudom, hogy volt értelme a bilincses fantáziálgatásnak: valószínűleg azt jelezte ezzel a tudatalattim, hogy megbízhatom ebben a férfiban. Amióta szexuálisan is beteljesült a kapcsolatunk, már nem vágyom a bilincsre, sem bármilyen alárendelődésre, viszont ha reggel szeretkezünk, egész nap be-beugrik a munkahelyemen is, hogy milyen jó volt. Biztosan nem valami vad fantázia, de nekem ez elég…

Szexuális fantáziálás évente ötezerszer
Háromezer embert kérdeztek meg brit kutatók a szexuális fantáziáikról, és kiderült, hogy a férfiak átlagosan évi 4754, a nők évi 1825 alkalommal gondolnak a szexre – ám a megvalósításra csak hetente körülbelül kétszer kerül sor. A válaszadó férfiak 72, a nők 58 százaléka elégedett a szexuális életével.

 

Csak egy álom?

Kiéled a szexuális vágyaidat?A harminckilenc éves Ági házasságban élt, amikor magával ragadta a fantáziálgatás: éjjel egy ismerős férfiról álmodott, aki szintén párkapcsolatban élt.
– A férfi, akivel távoli ismeretségben voltunk, álmomban szeretkezett velem. Olyan intenzív volt az egész, hogy arra ébredtem: orgazmust éltem át. Napokkal később, egy megbeszélésen bevillant: azért álmodtam róla, mert szeretném, ha lefeküdne velem. És abban is biztos voltam, hogy ő is ezt szeretné. Attól kezdve, bár kerültem a találkozást, éjjel-nappal betolakodott a gondolataimba a kép, ahogy szeretkezem vele. Kereken kilenc hónapig fantáziáltam róla. Mindketten tudtuk, csak idő kérdése, és megtörténik… Biztos kapcsolatban éltem, hároméves volt a kislányunk, és bűntudattal ugyan, de csak arra vágytam, hogy egyszer beteljesüljön az álmom. Aztán megtörtént. Addigra már odáig vezettek a fantáziálgatásaink (mert később elmesélte, hogy ő is régóta álmodozott rólam), hogy egymásba szerettünk. Az első randevúnk végén tudtuk, hogy együtt akarjuk leélni az életünket. Mindketten elváltunk, aztán természetes volt, hogy összeházasodunk. Nem tudom, mi lett volna, ha akkor nincs az az álom. Nem akarok többé kiszolgáltatottá válni efféle fantáziáknak, hiszen szerelemben élek, és szexuálisan is kielégült vagyok.

Jó alvás kontra szeretkezés
Az amerikai nők 53 százalékának fontosabb a jó alvás, mint a szexuális élmény – ezért ha álmosak, inkább elutasítják a párjuk közeledését egy jó nagy alvás reményében.

Hárman párban

Kiéled a szexuális vágyaidat?– A barátom nagyon vágyott arra, hogy próbáljuk ki hármasban: ő, én és még egy lány. Sokszor beszélt erről szeretkezés közben, végül beadtam a derekam. A harmincas éveiben járó Ildikóval közel tíz éve történt, hogy beleegyezett a „hárman párban” fantázia megvalósításába.
– A barátomra bíztam, hogy találjon egy lányt. A Balatonon nyaraltunk, ott nézett ki valakit, aki azonnal vette a lapot. Két napig együtt lógtunk hármasban, és a második este iszogattunk. A lány gyakran megsimogatta a vállamat, és amikor – becsípve – az utcán megbotlottam, ő elkapott, majd megcsókolt. A barátomnak mindez nagyon tetszett, de én akkor kívülről kezdtem látni magam, és tudtam, hogy nem vágyom erre. Mégis, a párom születésnapján felmentünk hárman a szobánkba. Irtóztam tőle, amikor a lány a mellemet csókolgatta, ráadásul az intim szaga is kellemetlen volt. Miután a barátom belehatolt, nem tudtam őt magamba fogadni, még akkor sem, ha óvszert használt. Az egészről nem maradt jó emlékem, és a barátom sem emlegette ezt a kalandot. Megtörtént, amire vágyott, de azt hiszem, a fantáziájában sokkal erőteljesebb élvezetet nyújtott neki ez a kép, mint a valóságban… Ma már nevetek az egészen, de akkor durva volt látni a férfit, akit szeretek, egy másik lánnyal szeretkezni. Azt hiszem, nemet mondanék, ha a mostani kedvesem megkérne: szexeljünk hármasban. Ő is döbbenten hallgatta, hogy részt vettem valaha ilyenben, de aztán elnevette magát: szerinte egy férfinak egy jó nő önmagában is komoly kihívás, minek kellene mellé egy másik?

Szex: nem egyértelmű a jelentése
Egy tavalyi amerikai felmérés, amelyet Indiana állam 18 és 96 év közötti lakossága körében végeztek, azt mutatta, hogy az emberek 30 százaléka nem tartja az orális közösülést szexnek, illetve 20 százalékuk szerint az anális közösülés sem számít a szex körébe. Az orvoshoz fordulók, akik a szex e formái következtében betegedtek meg, azt állítják: nem volt szexuális kapcsolatuk. A felmérés tanulsága, hogy a „szex” kifejezésnek nem egyetemes és nem mindenki számára egyértelmű a definíciója, tehát az egészségnevelőkre még sok feladat vár…


Az a jó, ha mindkét fél vállalhatja a fantáziáit…

A magyarok 10 százaléka szeretkezne nyilvánosan
Egy friss hazai felmérés szerint a magyarok 10 százaléka egy napot sem bír ki szex nélkül. Szintén 10 százalékuk pedig szívesen venné, ha mások megleshetnék őt a párjával szex közben (például egy szvingerklubban).

– Gyerekkoromban egyik este beláttam a szomszéd ház ablakán. Egy középkorú pár szeretkezett a szobában – meséli a harmincöt éves Edina. – A látványtól forróság öntötte el a hasamat, jó érzés volt. Később be-bevillant ez az emlék, és egyszer, tizennyolc évesen azt kértem az akkori páromtól, hogy szeretkezzünk olyan helyen, ahol mások is láthatnak. Vidékről hazafelé leparkoltunk az autópálya mellett, egy benzinkút mögött. Kiszálltunk, és ő a kocsinak dőlve tett magáévá. Aztán annak a kapcsolatnak vége lett, de attól kezdve mindenkivel arról fantáziáltam, hogy nyilvánosan szeretkezünk. Négy éve ismertem meg a vőlegényemet. Ő sokkal szemérmesebb, mint én, de elfogadta, hogy bennem van ez az „őrület”. Az az igazi partner, akivel meg lehet beszélni a titkos szexuális vágyakat is… A párom néha tesz velem egy kirándulást, és a kocsiban, valahol az út szélén szeretkezünk. Engem ez elképesztően felizgat, neki pedig az a jutalma, hogy sok-sok orgazmust élek át. Megesik, hogy ő nem tud eljutni a csúcsra, olyankor otthon folytatjuk, hogy neki is jó legyen. Ő szereti a szerepjátékokat, én meg ebben vagyok partnere. Akkor jó egy párkapcsolat, ha mindkét fél vállalhatja a vágyait…

„Elfojtom magamban a vágyat”

Kriszta éveken át fantáziált arról, hogy anális szexszel végződik az aktusa. Egyszer mesélt erről a vágyáról a partnerének, aki szerette volna kielégíteni őt, annak ellenére, hogy nem találta izgatónak az anális szex gondolatát.
– Elképesztően durva élmény volt, főleg azért, mert Tunéziában nyaraltunk, és nem lehetett normálisan tisztálkodni. Hiába találtuk izgalmasnak, azért több volt a fájdalom benne, és – hogy finom legyek – nem volt higiénikus. Nem mondom, hogy nem próbálnám ki újra, de csak akkor, ha a párom megbarátkozna a gondolattal, és ő is vágyna rá, illetve csak megfelelő előkészületek után tenném meg. Mert így az egészre inkább szégyenkezéssel gondolok vissza. Talán még be-betör ez a vágyálom a fantáziámba, de mindig bűntudatot érzek, és elfojtom magamban.

A JÓ SZEXHEZ JÓ KOMMUNIKÁCIÓ KELL
– Nem túl szerencsés, hogyha a valóság nem tud a fantáziánkkal versenyre kelni – magyarázza Klettner Anikó szexuálpszichológus. – A fantáziálás leggyakrabban önkielégítési helyzetben növeli az izgalmi állapotot, és nem biztos, hogy páros helyzetben is működik, de ez nem baj. Lényeg, hogy a jó szexuális élmény ne csak fantáziák segítségével jöjjön létre. Ismerjük a horgonyzás jelenségét: az élvezet bizonyos helyzetekhez, helyszínekhez vagy személyekhez horgonyzódhat. A legjobb, ha a partnerhez, mert ilyenkor hiába múlik az idő, ugyanolyan izgalmat vált ki az egyik fél a másikból. Mindig arra biztatom a párokat, hogy beszélgessenek, kinek mi a jó. Akár fantáziálásukat is megoszthatják egymással, és ha nincs komoly ellenérzésük, veszélyérzetük a vággyal kapcsolatosan, s egyik fél részéről sem követel nagy kompromisszumot, akkor ezeket valóra is válthatják: a közös játékok frissítően hatnak a szexuális életre.

 

Több orgazmus = szorosabb kötődés

Klettner Anikó szexuálpszichológus
Klettner Anikó szexuálpszichológus

Egy nemzetközi felmérés szerint az emberek mindössze 48 százaléka él át majdnem minden szeretkezésekor legalább egy orgazmust. A legtöbb orgazmust a magyarok, olaszok, spanyolok és mexikóiak „vallották be”, a kínaiaknál és a hongkongiaknál azonban ez az arány mindössze 24 százalék volt. Azoknak, akik gyakran érnek el a csúcsra, 80 százaléka rendkívül közel érzi magát a partneréhez, azonban azoknál, akik ritkábban élnek át orgazmust, 54 százalékos ez az arány.

Magasabb EQ – gazdagabb fantázia

Egy londoni kutatás arra az eredményre jutott, hogy a magasabb érzelmi intelligenciával (EQ) rendelkező nők jobban élvezik a szexuális együttlétet, és több orgazmust képesek átélni, mint azok, akiknek alacsonyabb az EQ-juk. A kutatók az eredményt azzal magyarázzák, hogy a magasabb érzelmi intelligenciaszinttel rendelkező nőknek gazdagabb a fantáziájuk, illetve könnyebben kommunikálnak vágyaikról a partnerükkel.

Mikor kívánjuk a legjobban?

Több külföldi kutatás egybehangzóan állítja: a nők termékeny napjaikban szeretnek legjobban szeretkezni. A tüszőrepedés időszakában minden érzelemre hevesebben reagálnak, és szerelmüket testileg is jobban kimutatják.

 

Cikkünk a Nők Lapja Psziché tavaszi számában található.
A legfrissebb, nyári szám már kapható, melyben többek között olvashatsz 30 éves kor fölötti újrakezdésről, munkanélküli családfőkről, családállításról, és arról is, hogy a férfiak miért nem beszélnek az érzelmeikről. Keresd az újságárusoknál! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top